sunnuntai, 22 touko 2011 12:19

Päivän peli: Pysähtyykö Interin kone?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Päivän peli: RoPS – FC Inter Turku, jalkapalloliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina kello 18.30
Asetelma? Upea MyPavoitto puski tuulta RoPSin purjeisiin. Onnistumiset pudottivat monelta pelaajalta simpanssit hartioilta. Inter on liigan laadukkaimpia joukkueita, ja RoPSin on lähdettävä rakentamaan peliään puolustuspelaamisen kivijalalle.
Seuraa näitä! RoPSin Eetu Muinonen ei ole perinteinen laitalinkki, joka tekisi nopeita ja pitkiä pallottomia nousuja puolustuslinjan selustaan. Hän on laitarakentaja, joka haluaa pallon jalkaansa ja tekee peliä yksinkertaisilla syötöillä. Muinosen hyöty joukkueelle kasvaisi, jos RoPS pystyisi pitämään palloa enemmän. John Allen on sekoittanut pelipaikkoja ja -systeemejä rohkeasti. Yhden ankkurin formaatti voisi olla kehittelemisen arvoinen.
Interin valmentaja Job Dragtsma on etevä taktikko, ja valmis luopumaan hyökkäävän pelin periaatteistaan voittaakseen. Inter pyrkii hallitsemaan palloa ja eliminoimaan RoPSin harppuunahyökkäykset, mutta tarvittaessa roiskii vaikka pitkää palloa.
Oho! Ari Nyman, 27, solmi Interin kanssa syksyllä 6 + 4 vuoden sopimuksen.
Poissaolot? Loukkaantuneina ovat RoPSin Albin Granlund ja Interin Max Asis sekä Kalle Parviainen.
Arvio? ”Hinaajien” koneesta löytyy vääntöä, kun taas RoPSin moottori hakkaa kierroksenrajoitinta vasten. Inter on suosikki, mutta Allenin joukkue on vaikeasti voitettavissa.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

 

Luettu 1766 kertaa