perjantai, 06 touko 2011 08:55

Nousijan innolla!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Päivän peli: RoPS – FF Jaro, jalkapalloliigan ottelu Keskuskentällä perjantaina 6.5. klo 18.30

Asetelma? Avauskierroksella kohtaavat sarjanousija RoPS ja viime kauden vitonen Jaro. RoPSin valmistautuminen kauteen lähti valovuoden takamatkalta, eikä joukkuepelaaminen ole vielä valmista, saati pelitapa formussaan.

Seuraa näitä! Sarjanousija, avauskierros ja kotikenttä. Nousijajoukkueet ovat vaarallisimmillaan kauden alussa kotonaan. Sarjanousijan kiima voi ajaa Jaron ahtaalle. Thomas Götzlin odotetaan pystyvän avaamaan peliä ja korjaamaan näin RoPSin puolustuslinjan suurimman heikkouden. Onko nuorukainen kypsä kantamaan vastuun? Entä saakoTamU:sta siirtynyt Mika Lahtinen maaleja aikaan?
Jaron Venance Zézé on parhaimmillaan huikea pelaaja. Norsunluurannikkolainen on nopea, taitava, ja pystyy rakentamaan sekä päättämään hyökkäyksiä. Zézé voi pelata useammalla hyökkäyspään pelipaikalla.

Oho! Jaron Papa Niang on kelpo liigapelaaja, mutta isoveljen tasoon on matkaa. Turkkilainen Fenerbache maksoi Mamadou Niangista ranskalaiselle Marseillelle 8 miljoonaa euroa kesällä 2010. Niang oli Marseillen kapteeni, ja on Ranskan mestari, cupvoittaja ja maalikuningas.

Poissaolot? Jaron Nosh A Lody on loukkaantuneena.

Arvio? RoPS ei pääse istumaan kuskin paikalle, vaan taitavampi Jaro kontrolloi palloa ja hyökkää. Jos RoPS malttaa puolustaa kurinalaisesti ja pelata nopeilla vastahyökkäyksillä, on sillä mahdollisuudet yllättää ennakkosuosikki.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

 

Luettu 2284 kertaa