ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 touko 2011 11:12

Nuori puolustaja Saksasta Suomeen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puolustaja Thomas Götzl pelaa ensimmäistä kauttaan äitinsä kotimaassa. Aiemmin hän on asunut ja luonut peliuraa Saksassa. RoPSin puolustaja Thomas Götzl pelaa ensimmäistä kauttaan äitinsä kotimaassa. Aiemmin hän on asunut ja luonut peliuraa Saksassa.

Ulkona puhaltaa kylmä tuuli, mutta kahvilassa teetä hörppivä Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen puolustaja Thomas Götzl, 20, hymyilee lämpimästi.

– Tiesin kyllä, että täällä on kylmää, mutta kesä voisi jo tulla, kuukausi sitten Saksasta Rovaniemelle muuttanut Götzl toteaa nauraen.
Viisivuotiaana jalkapalloseuraan liittyneen nuorukaisen isä on Saksasta ja äiti Suomesta, Orivedeltä.
– Olen käynyt vuosittain muutaman kerran Suomessa tapaamassa isovanhempia ja muita sukulaisia. Ymmärrän suomea jonkin verran, mutta en juuri puhu.

HÄN ON TÄHÄN asti asunut Saksassa ja pelannut maan alemmilla sarjatasoilla. Tilillä on myös tukku nuorten maaotteluita Suomen paidassa, mutta ei yhtään virallista sarjaottelua Suomessa.
– Veikkausliiga ei ole aivan vieras. Tunnen pelaajia lähes kaikista liigaseuroista, olemme tutustuneet nuorten maajoukkueissa.
Hän kuuluu alle 21-vuotiaiden maajoukkueryhmään, joka aloittaa kesäkuussa karsinnat vuoden 2013 EM-lopputurnaukseeen.
– Mukava olisi päästä maaotteluihin. Pitää kuitenkin pelata RoPSissa hyvin, jotta paikka irtoaa.
Götzl arvioi, että Veikkausliiga on samantasoinen kuin Saksan kolmanneksi korkein sarjataso, jolla hän viimeksi on pelannut.
– Saksassa juostaan enemmän. Siellä ajatellaan, että 90 minuuttia painetaan vauhdilla. Muuten harjoittelussa ei ole juurikaan eroja, Götzl vertailee.

PÄÄTÖS TULLA Rovaniemelle ei ollut aivan helppo.
– Keskustelimme pitkään tyttöystäväni kanssa asiasta. Hän sanoi, että kyse on urastasi ja elämästäsi, joten voit tehdä kuten haluat. Olemme ehtineet nähdä jo pari kertaa muuttoni jälkeen, Rovaniemellä ja Helsingissä.
Vedonlyöntijupakan vuoksi uudistuneessa RoPSissa on Götzlin mukaan hyvä joukkuehenki ja porukka on yhtenäinen.
– Puhumme paljon kentällä, vietämme vapaa-aikaa yhdessä eikä erillisiä kuppikuntia ole.

ROPSIN OSALTA liigakausi alkaa perjantaina, kun Keskuskentälle vastaan tulee Pietarsaaren Jaro.
– Olemme valmiina kauden alkuun. Kestää ehkä hetken, että joukkue kasvaa pelillisesti yhteen. Pelimme on parantunut koko ajan. Meillä on nuori, hyvä joukkue ja lahjakkaita pelaajia, Götzl pohtii.
Omaksi vahvuudekseen hän kokee pallollisen pelin.
– Kun pallo on minulla, osaan rauhoittaa tilanteen ja tiedän mitä pitää tehdä. Sen sijaan vasemmalla jalalla pelaamista pitää parantaa vielä paljon.
Edessä on raskas kausi, sillä pelejä on keskimäärin joka kolmas päivä. RoPS pääsee reissaamisen makuun heti alussa, kun kotiavauksen jälkeen viikon sisällä on vierasotteluita Maarianhaminassa ja Espoossa sekä välissä kotipeli JJK:ta vastaan.
– Toivottavasti heti ensimmäisessä kotipelissä on paljon yleisöä kannustamassa meitä.

050511cGötzl uskoo joukkueen olevan valmiina liigakauteen, vaikka yhteisiä harjoituksia on takana vasta vähän.
Johanna Sarriola
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2128 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309