ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 maaliskuu 2011 08:50

”RoPSia ei hylätä”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jyri Kokkonen debytoi RoPSin miesten edustusjoukkueen paidassa VPS-pelissä. Jyri Kokkonen debytoi RoPSin miesten edustusjoukkueen paidassa VPS-pelissä.

RoPSin Suomen cupin ottelu Keskuskentällä ja vastassa perinteikäs liigaseura Vaasan Palloseura. RoPSin paidassa esiintyvät nuoret Jyri Kokkonen, Juha-Pekka Piispanen, Toni Vesala, Erkka Hartikainen, Jarkko Lahdenmäki ja vain 15-vuotias Arttu Härkönen. Nuoria Rovaniemen poikia kaikki. Omia kasvatteja kentällä ovat myös Ville Syväjärvi ja Mika Gröhn. Yhdeksän ulkomaalaisen ammattilaisen sopimukset on purettu, on omien poikien näytön paikka.

LUMISELLE Keskuskentälle saapuu runsaasti yleisöä, noin 700, vaikka maaliskuinen päivä ei lämmöllä helli.
– Täällä on enemmän väkeä kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana Ounasvaaran talvikisoissa yhteensä, RoPSin kannattaja Erkki Kelhä tuumii.
– Paikalla pitäisi olla kaikkien itseään kunnioittavien futisihmisten. Tämä on uuden RoPSin alku.
Samoilla linjoilla on RoPSia yli kaksikymmentä vuotta kannattanut Allan Valasmo.
– Nythän joukkue tukea tarvitsee. RoPS jatkaa liigassa, Valasmo uskoo.

VPS SAA peliin salama-alun, kun minuutin pelin jälkeen Valtter Laaksonen iskee pallon verkkoon. RoPS ei kuitenkaan lannistu. Se mikä taidossa hävitään, korvataan peräänantamattomalla taistelulla. Joukkue uhrautuu, puolustaa ja pystyy iskemään vastaan. Toisella puoliajalla kotijoukkue jopa hallitsee ajoittain kenttätapahtumia. Aivan ottelun loppuhetkillä Härkönen pääsee yrittämään tasoitusta avopaikasta, mutta kurotus menee hieman ohi maalin.

ROPS HÄVIÄÄ 0 – 1 ja putoaa cupista, mutta päävalmentaja John Allenia ei harmita.
– Olen tosi tyytyväinen. Koko joukkue tappeli.
Nuorten poikien esitys ilahduttaa valmentajaa, mutta ammattimies tietää pelin hengen.
– Nyt pöytä on puhdas kaikista pelaajista, jotka tekivät väärin. Tarvitsen 4 – 5 uutta kovaa ammattimiestä joukkueeseen.
Myös puheenjohtaja Risto Niva on helpottunut. Liigalisenssikomitea kokoontuu tiistaina.
– Tämä tulos lisää myös uskottavuutta.Meillä ei ole hätää.
– Vapaiden pelaajien lisäksi haemme liigaseuroista pelaajia vuokralle.

Ottelupuntari
RoPS – VPS 0–1 (0-1)
Maalit: Valtter Laaksonen
RoPSin kokoonpano: Alex Nyom, Ville Syväjärvi, Etchu Tabe, Jarkko Lahdenmäki, Mika Gröhn, Jyri Kokkonen, (v. Erkka Hartikainen), Jaakko Isteri, Tuomo Könönen, Juha-Pekka Piispanen (v. Arttu Härkönen), Toni Vesala, Kim Alonen.
Pelin ratkaisu: Taitavampi VPS pystyi hieman kontrolloidumpaan syöttöpeliin, mutta joukkueen esitys oli kokonaisuutena heikko. RoPSin tiivis joukkuepuolustus aiheutti VPS:lle vaikeuksia. RoPSista onnistuivat veskari Nyom torjunnoissaan, mutta jalalla pelin avaaminen on vaikeaa. Etchu Tabe oli erittäin vahva ja Tuomo Könönen onnistui keskialueella.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 4646 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309