ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 19 maaliskuu 2011 12:16

”Haluan vain takaisin harjoituksiin”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pavle Khorguashvili haluaisi päästä auttamaan seuraansa, mutta toive ei toteutunut oikeudessa. Georgilainen passitettiin tutkintavankeuteen. Pavle Khorguashvili haluaisi päästä auttamaan seuraansa, mutta toive ei toteutunut oikeudessa. Georgilainen passitettiin tutkintavankeuteen.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen georgialainen keskikenttäpelaaja Pavle Khorguashvili astelee perjantaina puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä Lapin käräjäoikeuden istuntosaliin ja istahtaa alla päin penkkiin.

Ammattilaisjalkapalloilija ihmettelee miksi hänet otettiin tiistaina kuulusteltavaksi seuran harjoituksista Ounashallilta ja miksi hän on nyt syytettynä rikoksesta.
Khorguashvilin suurin huoli tuntuu olevan, ettei hän ole kolmeen päivään päässyt potkimaan nahkakuulaa.
– Haluan takaisin seuran harjoituksiin. Haluan auttaa joukkuettani menestymään jalkapalloliigassa, Khorguashvili aloittaa.
Oikeuden puheenjohtaja, käräjätuomari Reetta Löijä keskeyttää nopeasti Khorguashvilin avauspuheenvuoron.
Salin ulkopuolella istuva Valter Khorguashvili on kaikesta yhtä ihmeissään kuin kaksoisveljensä.
– Nämä viime päivien tapahtumat ovat tulleet täytenä sokkina. En todellakaan voi ymmärtää miksi Pavle on syytettynä.

SYYTTÄJÄ, rikosylikomisario Jukka Lakkala vaatii, että Khorguashvilin asia käsitellään salaisena ilman yleisöä – kuten puolitoista tuntia aiemmin sambialaisen hyökkääjän Chileshe Chibwen tapauksessa.
– Kyseessä on laaja tutkinnallinen kokonaisuus. Asian käsittelyssä on pyrittävä saamaan selville aineellinen totuus, ja pyrittävä pääsemään mahdollisimman oikeaan lopputulokseen.
– On vaarassa, ettei tämä toteudu jos tässä pakkokeinokäsittelyssä asiat pääsevät liian aikaisessa vaiheessa julkisuuteen, Lakkala perustelee.
Khorguashvili on toista mieltä. Hänen mielestään asiassa ei ole mitään salattavaa, ja oikeusistunto voidaan käsitellä julkisesti.
Juttu käsitellään Khorguashvilin toiveesta huolimatta salaisena.
Päätös tulee pari tuntia myöhemmin.
Epäilty Pavle Khorguashvili määrätään vangittavaksi ja passitetaan säilytettäväksi kuulustelun ajan Rovaniemen tai Kemin poliisivankilaan ja tämän jälkeen Oulun tai Sukevan vankilaan.

JALKAPALLON vedonlyöntiskandaalissa jaettiin eilen ja toissapäivänä neljä tuomiota Lapin käräjäoikeudessa. Khorguashvilin lisäksi perjantaina määrättiin vangittavaksi Chileshe Chibwe. Torstaina saman tuomion olivat saaneet RoPSin sambialaispelaajat Chanda Mwaba ja Nchimunya Mweetwa.
Jo kaksi viikkoa sitten vangittiin RoPSin sambialaispelaaja Christopher Musonda ja maailmalla vedonlyöntihuijauksiin liitetty singaporelainen Wilson Ray Perumal.
Vangittuja pelaajia epäillään lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa, mistä voi saada sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta.
– Vaikea arvioida milloin lopulliset päätökset tehdään, mutta joka tapauksessa tutkintaa jatketaan kiireellisellä aikataululla, rikosylikomisario Jukka Lakkala totesi.

Mistä on kyse?

Tähän mennessä tapahtunut
23.2. RoPS ja Tampere United pelaavat 1–1-tasapelin liigacupin ottelussa Rovaniemen Ounashallissa. Peliä on seuraamassa singaporelainen vedonlyöntihuijari Wilson Raj Perumal, joka on oleskellut Suomessa jonkun aikaa väärillä papereilla.
24.2. Singaporelainen mies otetaan kiinni Helsinki-Vantaan lentosemalla epäiltynä väärien henkilötietojen antamisesta.
1.3. Keskusrikospoliisi ottaa kiinni RoPS:n sambialaispelaajan Christopher Musondan. Hänellä on todettu olleen yhteyksiä singaporelaismieheen, joka on varmistunut etsintäkuulutetuksi vedonlyöntihuijariksi.
3.3. Valkeakosken Sanomien mukaan singaporelaismies on tarjonnut kahta unkarilaispelaajaa Hakaan vuodenvaihteessa. Tammikuun lopussa he ovat päätyneet testiin Tampere Unitediin.
4.3. Wilson Raj Perumal ja Musonda vangitaan todennäköisin syin epäiltyinä. Rikosnimikkeinä ovat lahjominen elinkeinotoiminnassa ja lahjoman vastaanottaminen elinkeinotoiminnassa. KRP vahvistaa, että tutkinnassa on laajempi kokonaisuus kuin yksi liigacupin ottelu.
15.3. Poliisi hakee RoPS:n aamuharjoituksista neljä seuran pelaajaa, jotka ovat kaikki ulkomaalaisia. KRP kertoo, että päivän aikana on otettu kiinni kaikkiaan kuusi henkilöä liittyen sopupeliepäilyjen tutkintaan.
17.3. Lapin käräjäoikeus määrää RoPS:n sambialaiset Chanda Mwaban ja Nchimunya Mweetwan vangittavaksi epäiltynä todennäköisin syin lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.
17.3. Urheilulehden mukaan singaporelainen taho olisi sijoittanut talven aikana 250 000 euroa Tampere Unitediin. Sijoittajilla olisi yhteydet Wilson Raj Perumaliin.
18.3. Lapin käräjäoikeus määrää RoPS:n sambialaispelaajan Chileshe Chibwen ja georgialaispelaajan Pavle Khorguashvilin vangittavaksi samasta syystä kuin Mwaban ja Mweetwan edellispäivänä.
18.3. Juttuun julkisuudessa liitetyt, viime kaudella AC Oulun liigajoukkueessa pelanneet sambialaisveljekset Donewell ja Dominic Yobe määrätään matkustuskieltoon.

Jaarli Pirkkiö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3836 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309