ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 maaliskuu 2011 08:37

Keskusrikospoliisilla laaja sopupelitutkinta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sekä RoPS:n Christopher Musondalla että Tampere Unitedilla testipelaajana olleella Gabor Horváthilla tiedetään nyt olleen yhteyksiä singaporelaiseen vedonlyöntihuijariin. Pelaajat väänsivät pallosta viime viikon keskiviikkona Ounashallissa. Sekä RoPS:n Christopher Musondalla että Tampere Unitedilla testipelaajana olleella Gabor Horváthilla tiedetään nyt olleen yhteyksiä singaporelaiseen vedonlyöntihuijariin. Pelaajat väänsivät pallosta viime viikon keskiviikkona Ounashallissa.

Rovaniemellä kaksi kautta pelanneen sambialaisen jalkapalloilijan Christopher Musondan pidätys on osa laajempaa sopupelitutkintaa.
Keskusrikospoliisin ylikomisario Jukka Lakkala vahvisti torstaina, että RoPS-pelaajalla on ollut yhteyksiä viime viikolla Rovaniemellä pidätettyyn singaporelaiseen vedonlyöntihuijariin.

– Singaporelaismiehen tutkinnan yhteydessä tuli esille asioita, joiden perusteella pelaaja katsottiin aiheelliseksi pidättää. Meillä on siis syytä epäillä rikosta, tutkintaa johtava Lakkala sanoo.
Sopupelien järjestelijänä tunnettu singaporelainen Wilson Raj Perumal oli paikalla RoPS:n ja Tampere Unitedin liigacupin ottelussa viime viikon keskiviikkona. Hän oli oleskellut maassa väärillä henkilöpapereilla jo jonkin aikaa.
– Emme tutki vain sitä peliä, vaan laajaa kokonaisuutta, Lakkala korostaa.
– Tällä hetkellä meillä ei ole suunnitteilla uusia kiinniottoja, mutta en voi sanoa, tuleeko niitä myöhemmin.

VALKEAKOSKEN HAKAN vt. toimitusjohtaja Olli Huttunen vahvisti torstain Valkeakosken Sanomissa, että pidätettynä oleva singaporelaismies oli tarjonnut seuralle vuodenvaihteen tienoilla unkarilaisia puolustajia Balazs Sallaita ja Gabor Horváthia. Huttusen mukaan seura ei tarttunut siihen, koska oli tehnyt periaatepäätöksen kieltäytyä ulkomaalaisten toimijoiden tarjouksista.
Samat pelaajat tulivat Tampere Unitedin testiin tammikuun lopulla. Heistä Horváth pelasi RoPSia vastaan epäilyksen alaisessa ottelussa ja teki maalinkin.
Unkarilainen oli mukana vielä seuraavassa liigacupin pelissä Jaroa vastaan, kunnes TamU ilmoitti, etteivät pelaajat jatka seurassa.
TamUn toimitusjohtaja Deniz Bauvautdin sanoo lehdessä, ettei hän ollut tietoinen, kuka pelaajia tarjosi, eikä hän tunne Perumalia.
– Minun ja seuran valmennusjohdon mielestä unkarilaiset olisivat olleet meille vahvistuksia, mutta meillä ei ole varaa heidän palkkaamiseensa, Bauvautdin sanoi ja kiisti, että heidän poislähtönsä liittyisi Rovaniemen ottelun sopupeliepäilyihin.
Bauvautdinin mukaan poliisi ei ole ollut seuraan yhteydessä.

ROPSIN toimitusjohtaja Jouko Kiistala on käynyt useampaan otteeseen Keskusrikospoliisin kuultavana. Häntä on kuultu todistajana.
– Kaksi päivää olen tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa tämän jutun selvittämiseksi ja urakka jatkuu, Kiistala sanoo.
Kiistala muistuttaa, että toistaiseksi Musonda on syytön.
– Pelaajat ovat näissä tapauksissa huijareiden uhreja, sen olemme poliisin kanssa yhdessä todenneet. Jos tässä jotakin hyvää on, niin se, että asiat selvitetään perusteellisesti.

Tausta

Heistä puhutaan
Wilson Raj Perumal. Etsintäkuulutettu singaporelainen vedonlyöntihuijari, joka jäi kiinni viime viikolla väärillä henkilötiedoilla matkustamisesta. Oli ollut seuraamassa RoPS:n ja Tampere Unitedin ottelua Rovaniemellä. Ollut yhteydessä ainakin Valkeakosken Hakaan pelaajakauppojen merkeissä.
Christopher Musonda. RoPS:ssa kolmatta kautta pelannut sambialainen, joka pidätettiin keskiviikkona. Keskusrikospoliisin mukaan hänen ja singaporelaismiehen välillä on todettu yhteys.
Gabor Horváth. Unkarilainen pelaaja, jota Tampere United testasi helmikuussa. Aiemmin talvella singaporelaismies oli tarjonnut häntä Hakaan. Kumpikaan seura ei ottanut häntä joukkueeseensa.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3985 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309