torstai, 03 maaliskuu 2011 08:45

Kommentti: Jäävuoren huippu?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS liitettiin jo edellisellä liigavisiitillään sopupelisotkuihin. Nyt liiganousija on mukana sopusopassa konkreettisemmin kuin kertaakaan aiemmin.
Jo vedonlyöntihuijauksistaan tuomitun singaporelaisen turistin vierailu antoi aiheen pelätä pahinta.

Jälkikäteen voi arvuutella, pelasiko epäilyksenalainen Christopher Musonda tuossa TamU-ottelussa sopua. Yleensä aktiivinen ja vaarallinen pikajuna ei saanut juuri mitään aikaan ja hukkasi pomminvarman läpiajon.
Musonda on viime aikoina ampunut RoPSin rankkarit, mutta nyt pilkun ampui verkkoon Nchimunya Mweetwa. Janosiko Mweetwa maalia, vai epäilikö hän pelikaveriaan?
Vieläkin synkempiä pilviä on helppo kuvitella. Musonda on erittäin hyökkäävä laituri – ei siis missään nimessä varmin tapaus järjestämään lopputulosta. Yleensä vedonlyöntivehkeilijöiden lahjonnan kohteena ovat maalivahdit, topparit tai puolustavat keskikenttämiehet. Täytyy toivoa ja uskoa, ettei sopassa ole mukana muita.
Musonda on syytön kunnes toisin todistetaan. Oliko huijari rakentamassa sopupeliverkostoa ja epäilty laituri vain hänen potentiaalinen kohteensa?
Onko tämä vain jäävuoren huippu – nouseeko uusia tapauksia pintaan myös muualta? Seurat ovat talousvaikeuksissa ja pelaajien palkkiot ovat pieniä. Kiusauksia riittää.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1929 kertaa