maanantai, 07 helmikuu 2011 08:11

Jani Virtasen vasuri ratkoi 11 maalin peijaiset

Neljä maalia JJK:lle iskenyt Jani Virtanen oli vaikea pideltävä Ounashallissa. Tässä kimpussa RoPS:n Janne Turpeenniemi. Neljä maalia JJK:lle iskenyt Jani Virtanen oli vaikea pideltävä Ounashallissa. Tässä kimpussa RoPS:n Janne Turpeenniemi.

Rovaniemen Palloseuran liigacupin avausottelussa nähtiin huikeat 11 maalin juhlat. Niiden päätteeksi Jyväskylän Jalkapalloklubi ryöväsi pisteet Ounashallista lukemin 5–6 (3–2). Kahdella maalilla peliä johtaneen RoPSin bensamittari alkoi näyttää punaista jo ensimmäisen puoliajan lopulla, ja menovesi loppui kokonaan tunnin pelin jälkeen.

– Päästimme helppoja maaleja, ja meiltä loppui fysiikka. Onneksi tässä on reilut kaksi kuukautta aikaa treenata ennen liigakauden alkua, RoPSin tuore kapteeni Tuomo Könönen sanoi.

OTTELUN HAHMO oli JJK:n Jani Virtanen, joka ampui neljä osumaa. Epävarmasti pelannut RoPSveskari Arto Vikman näkee varmasti painajaisia Virtasen vasurista, joka pyssytti pallon kolme kertaa verkkoon. Voittomaaliksi jääneen neljännen osumansa Virtanen teki tukijalallaan oikealla.

ROPS ALOITTI ottelun erinomaisesti. John Allenin joukkue pelasi taktisesti juuri kuten ahtaassa Ounashallissa pitääkin: aggressiivinen hyökkäysalueen prässi tukehdutti JJK:n pelinrakentelun. Hyökkäyspeli perustui suoraviivaisiin ristipalloihin puolustuslinjan selustaan.
RoPS iski jo ottelun kolmannella minuutilla, kun keskialuetta dominoineen Chanda Mwaban pallonriistosta käynnistynyt hyökkäys päättyi Mika Gröhnin osumaan.
RoPSin toisen maalin Mwaba pommitti itse, mutta rastaletin jalan alkaessa painaa, saivat jyväskyläläiset keskialueen haltuunsa. Virtasen vaparimaaleja lukuun ottamatta vieraiden tilanteet jäivät avauspuoliskolla vähiin.
JJK:n luotsi Kari Martonen ruuvasi toiselle puoliajalle peliä huomattavasti suoraviivaisemmaksi. RoPSin väsyessä pelaajien välit kasvoivat aivan liian suuriksi, ja JJK pääsi rellestämään vapaasti.
– Ottelu kestää 90 minuuttia, me pelasimme tänään vain tunnin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun häviän pelin, vaikka teemme viisi maalia, John Allen tuskaili. RoPS-valmentaja oli tyytyväinen maalinteossa onnistuneen testimiehen Lawrence Lubindan peliin.
– Tunnin ajan, kuten muunkin joukkueen.
Martonen antoi tunnustusta isännille.
– RoPS on taitava joukkue ja varmasti vaarallinen liigakaudella.

Ottelupuntari

RoPS-JJK
Miten kävi: RoPS–JJK 5–6 (3–2).
Maalit: 3. Mika Gröhn (Christopher Musonda) 1–0, 5. Jani Virtanen 1–1, 9. Chanda Mwaba 2–1, 39. Lawrence Lubinda (Tuomo Könönen) 3–1, 44. Virtanen 3–2, 49. Stephen Kunda 4–2, 53. Babatunde Wusu (Samu Nieminen) 4–3, 59. Virtanen 4–4, 66. oma maali, Etchu Tabe 4–5, 85. Musonda 5–5 (rp), 90. Virtanen 5–6.
Oho! 11 maalin karkeloita ei ole monesti nähty tällä tasolla. Harvinaista on sekin, että molemmat kapteenit, RoPS:n Tuomo Könönen ja JJK:n Juha Pasoja, ovat kemiläislähtöisiä. Entä nyt: RoPS kohtaa vieraissa keskiviikkona 16. helmikuuta Vaasan Palloseuran. Mukana ovat tuolloin sunnuntaina Rovaniemelle saapunut try out-pelaaja Francis Kombe, viisuminsa järjestykseen saavat Khorguashvilin veljekset ja maalivahti Alex Nyom sekä sairastuvalta palaavat Albin Granlund ja Kim Alonen.