perjantai, 04 helmikuu 2011 10:18

Kommentti: Olisiko AC Oulun tuho RoPSin onni?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

AC Oulu jäi ilman liigalisenssiä,ja jos valitusrumba päättyy todennäköiseen lopputulokseensa, ei Oulussa liigajalkapalloa ensi kaudella nähdä. AC:n tuho olisi takaisku pohjois-suomalaiselle futikselle. RoPSin ja Oulun derbyt olisivat olleet suuria yleisömenestyksiä, joita vastaavia mitkään muut ottelut eivät ole. Jalkapallokulttuuriin olisi palannut ainakin osa siitä hengestä, jota koettiin RoPSin tapellessa pääsarjatasolla KePSin tai TP-47:n kanssa Lapin herruudesta.

Kaksi pohjoista liigajoukkuetta ovat myös vastavoima eteläpainotteiselle lajille.

Jos AC:n epäonnistunutta pakkolaskua katsoo itsekkääsi Rovaniemen näkökulmasta, piilee siinä myös mahdollisuuksia. Entäpä jos pelaajia vapautuu markkinoille? RoPSilla on kärkimies haussa, ja Frank Jonke toisi uuden elementin hyökkäyspeliin..., ja on AC:n riveissä muitakin pelimiehiä.
RoPSilla olisi sauma nousta koko Pohjois-Suomen "jalkapallon Kärpiksi". Joukkueeksi, joka haalisi myös Oulun alueen lahjakkuudet riveihinsä ja vetäisi puoleensa tukijoita sekä faneja niin Tuirasta kuin Kempeleestäkin.
RoPS oli koko pohjoisen joukkue vielä 1990-luvulla,ajatus paluusta tuohon asemaan on äärimmäisen kunnianhimoinen, mutta ei täysin mahdoton.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2047 kertaa