ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 syyskuu 2010 10:01

Keskuskentän kahdeksas ihme

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jukka Santala toimi kapellimestarina RoPSin tyrmäävässä 8-1-voitossa. Elokuun lopulla joukkueeseen liittynyt Santala iski kolme maalia PoPan verkkoon. Jukka Santala toimi kapellimestarina RoPSin tyrmäävässä 8-1-voitossa. Elokuun lopulla joukkueeseen liittynyt Santala iski kolme maalia PoPan verkkoon.

- Mitä ****** siellä oikein tapahtui?

FC PoPan maalivahti Lauri Pirhonen esitti sen oleellisen kysymyksen tuoreeltaan Ykkösen kärkikamppailun jälkeen sunnuntaina.

Samaan aikaan porilaisjoukkueen pukukoppi kaikui, kun joukkueen pääomistaja ja hyökkääjä Antti Sumiala antoi omilleen palautetta..

- Tämä ei ole mikään leikkikoulu, Sumiala toisteli voimasanojen säestämänä.

PoPan valmentaja Pertti Lundell totesi lehdistötilaisuudessa pitämänsä reilun viiden minuutin monologin päätteeksi osan pelaajista olevan kopissa itku kurkussa.

- Numerot on hävettävät, enkä ole nähnyt mitään tällaista tänä vuonna. Yksikään meidän pelaajista ei olisi mahtunut RoPSiin. Emme ole valmiita liigaan.

 Rovaniemellä ei ole jaettu knallia kotijoukkueen pelaajille aikoihin. Jukka Santala korjasi tämän puutteen.

Porilainen itsemurha

Niin, mitä ihmettä siellä tapahtui?

Ottelun piti olla Ykkösen koko kauden tärkein ottelu. Pienten marginaalien ottelu sarjan parhaiden joukkueiden välillä. Ei mitään hurlumhei-jalkapalloa, vaan pikemminkin tarkkaa kyttäilyä.

PoPa saapui otteluun hyvässä vireessä, ja RoPS ei ollut tehnyt Keskuskentällä maalia puoleentoista kuukauteen.

Silti sunnuntaina kentällä oli vain yksi joukkue. Kotijoukkueen rumputuli alkoi jo 7. minuutilla ottelun parhaaksi valitun Christopher Musondan näyttävällä soololla.

Eikä loppua ollut näkyvissä. RoPS takoi uskomattomat kahdeksan maalia porilaisten parhaan pelaajan, maalivahti Lauri Pirhosen selän taakse.

Porilaisilla ei ollut halua, tahtoa eikä osaamista. Ainakaan puolustaa.

Nousutaistelussa kolmanneksi pudonnut PoPa tuli Rovaniemelle voittamaan, ei rakentamaan puolustusmuuria.

Eikä alkukauden rytmin löytänyt rovaniemeläisjoukkue enempää apuja tarvinnut.

- Se oli aivan itsemurha, mutta oli pakko yrittää voittaa, Lundell sanoi.

- Yritin oman hommani hoitaa. Minä maksan sen hinnan, kun muut eivät ota vastuuta omasta tekemisestään. Olen hel***in pettynyt, Pirhonen manasi.

Vastaus Allenin huutoon

RoPS-valmentaja John Allen on tuskaillut viime viikot joukkueensa kummallisen tehottomuuden kanssa.

Viime viikon Jippo-ottelun (0-0) jälkeen hän vaati pelaajiaan kantamaan vastuuta, jos haluavat liigaan nousta. Sunnuntaina viisasten kivi näytti löytyneen, niin vapautunutta sinipaitojen peli oli alusta asti.

- Lopultakin, oli helpottuneen valmentajan viesti ottelun jälkeen.

- Tämä oli koko kauden paras esitys. Kaikki olivat erinomaisia. Mutta edelleen, jokaisen pelaajan täytyy näyttää joka ikinen viikko miksi ovat täällä, Allen vaati.

RoPSin maalijuhlien kapellimestarina heilui siirtoikkunan viime metreillä ryhmään liittynyt Jukka Santala. Santala latoi pallon kolmesti PoPa-maaliin ja sai päähänsä knallin muistoksi hattutempusta.

- Meillä on ollut paljon huonoa säkää, mutta tänään onnistui kaikki, Santala iloitsi.

Porilaisten lohdutusmaali sai Keskuskentän kauden ennätysyleisön (2088) raivoihinsa. Ottelun erotuomari Mika Koskinen katsoi Etchu Taben rikkovan Antti Sumialaa, ja PoPan maalitykki Samu-Petteri Mäkelä iski pilkulta kauden 10. osumansa.

Kotimatkaa se tuskin muutti yhtään helpommaksi.

 Christopher Musonda kahlasi tuon tuosta läpi PoPa-puolustuksen ja viimeisteli avausjaksolla kaksi maalia.

Taistelu jatkuu

- Tilanne on edelleen auki, ero on nyt 2 pistettä. Kaksi seuraavaa vieraspeliä ovat vaikeita, John Allen totesi loppukauden asetelmista.

- Koen epäonnistuneeni ja kannan vastuun tästä. Tämä on minulle ihan käsittämätöntä. Kannattaa lopettaa höpötykset liigasta, Pertti Lundell joukkueensa loppukaudesta.

RoPS johtaa sarjaa 45 pisteellä, Viikingit on toisena (43) ja PoPa kolmantena (41). Ykkösen voittaja nousee suoraan liigaan, kakkonen karsii liigan toiseksi viimeisen kanssa. Sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta.

RoPSin maalit: Jukka Santala 3, Christopher Musonda 2, Pavle Khorguashvili 2, Nchimunya Mweetwa 1

Rovaniemeläiset kohtaavat sunnuntaina 3.10. PK-35:n vieraskentällä, PoPa saa kotiinsa FC Espoon perjantaina 1.10.

Pekka Pernu
© 2010 Lapin Kansa

Kommentti
Joko juhlitaan?

Joko eilinen voitto avasi RoPSille portit liigaan? Ei vieläkään, vaikka julistin RoPSin varmaksi nousijaksi jo heinäkuun puolivälissä.

Voitto kuitenkin petasi ihanteelliset asetelmat loppukauteen. Kaikki on omissa käsissä. Tappio olisi tiennyt tuskaista loppusyksyä.

Parhaassa tapauksessa tyrmäysvoitto avasi RoPSin viime viikkojen henkisen takalukon ja umpisolmun. Se olisi tärkeämpää kuin yksittäiset kolme pistettä.

Sitä paitsi. RoPSilla on ollut taipumusta ajautua putkiin. Kun on mennyt hyvin, on mennyt todella hyvin. Heikoimmilla hetkillä tuska on kumuloitunut.

John Allenin tehtäväksi jää palauttaa jalat pikaisesti maan pinnalle. Ja siihen mies ryhtyi jo heti ottelun jälkeen. Pakolliset kehut pelaajille ja heti perään vaatimukset vastaavasta asenteesta jokaikiseen otteluun. Leijailuun ei ole varaa.

Jos RoPS pelaa jäljellä olevat ottelut kolme ottelua sillä tahdolla, vauhdilla ja monipuolisuudella kuin eilen, on liiganousu lähellä. Sanoivat Viikingit ja PoPa mitä tahansa.

Porilaisille eilinen tyrmäys oli totaalinen. Jos Pertti Lundell, Antti Sumiala ja kumppanit haluavat nostaa joukkueen vielä kartalle, joutuvat he tekemään ihmeitä.

Vähintään sellaisen, kuin nähtiin eilen Keskuskentällä.

Pekka Pernu

Luettu 4370 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309