ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 syyskuu 2010 07:18

Pelaajakortti: Hyökkäysvaunu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jukka Santala Jukka Santala

Jukka Santala, 194 cm, tietää, että hänen rynnätessään palloon, vastustaja jää yleensä kakkoseksi. RoPS hankki elokuussa riveihinsä nimekkään kotimaisen pelaajan, joka on ehtinyt luomaan jo kansainvälistä uraa. Jopa A-maajoukkueringissä olleen Santalan pelivuosia ovat kuitenkin varjostaneet pahat loukkaantumiset.

Mies on nyt jälleen kunnossa ja haluaa johdattaa RoPSin takaisin liigaan. Pelaajatyyppinä Santala on jo hieman harvinaiseksi käynyt target-hyökkääjä, joita pidettiin 1980 -1990 luvuilla hyökkääjien prototyyppeinä. Iso ja vahva rymistelijä, joka tekee tilaa itselleen ja pelikaverilleen. Vaikka pienet ja vikkelät hyökkääjät ovat muodissa, voi vanha kunnon tankki olla edelleen käyttökelpoinen. Tähän John Allen uskoi, kun hän hankki uutta nostetta uralleen hakevan Santalan. Kolmessa RoPS-pelissään Santala ei ole vielä onnistunut maalinteossa, mutta välähdyksiä osaamisesta on nähty. Santala on pelannut paljon Suomen Ykköstä isommilla areenoilla ja tuntee tasonsa. Leppoisa mies tietää, että peli alkaa pian käyttää potentiaalin edellyttämällä tasolla.

Kuka? Jukka Santala, 24, hyökkääjä.

Pelaajatausta: Santala aloitti futiksen jo 4-vuotiaana HJK:n junioreissa Kannelmäen nappulaliigajoukkueessa. HJK:n paitaa hän kantoi aina kauteen 2002, jonka jälkeen hän pelasi yhden kauden Veikkausliigaa Hjallis Harkimon Jokereissa. Kaudeksi 2004 hän palasi HJK:n. josta tie vei Glasgow Rangersiin Skotlannin Valioliigaan. Suurin osa kaudesta meni kakkosdivisioonan Patrick Thistlessä. Kaudet 2006-2009 Santala pelasi Tanskan pääsarjassa FC Nordsjaellandin joukkueessa. Kaksi pahaa polvivammaa pistivät uran katkolle, mutta silti pelaamissaan 32 ottelussa hyökkääjä osui 12 kertaa. Loppukauden 2009 Santala pelasi Ruotsin Superettanissa Mjällbyssä, kunnes palasi tälle kaudelle Veikkausliigaan ja Valkeakosken Hakaan.

Uratavoitteet?
Santalan aiemmat kaudet ovat olleet rikkonaisia. "Nyt yritän pelata täysiä minuutteja RoPSissa, saada onnistumisia ja olla nostamassa RoPSia liigaan. Tulevaisuudessa haluan jatkaa huipputasolla, mutta tarkemmin asioita mietin vasta kauden jälkeen. Nyt fokus on seuraavissa peleissä ja liiganousussa", Santala kertoo.

Vahvuudet ja heikkoudet jalkapalloilijana?
"Minulla on hyvä vainu haistaa maalipaikkoja ja olen vahva pelaaja boksissa (rangaistusalueella). Eniten kehitettävää olisi liikkumisessa, joka ei ole isolle miehelle helpoin osa-alue."

Esikuvat ja suosikkijoukkue?
Santalan esikuva on irlantilainen Niall Quinn, 193-senttinen hyökkääjäkolossi, joka loi mahtavan uran 1980-1990-luvuilla Englannin kentillä. Quinn pelasi muun muassa Arsenalissa, Manchester Cityssä ja Sunderlandissa.
"Samantyyppinen pelaaja kuin minä, kankea ja vahva", Santala naurahtaa.
Suosikkijoukkue on Englannin Valioliigan kestomenestyjä Chelsea.

Miksi RoPSiin?
"Jäin Hakassa vähälle peliajalle, ja hain uutta haastetta. Olen tuntenut John Allenin jo lähes kymmenen vuotta, ja tiesin millaiseen valmennukseen pääsen. Halusin tulla auttamaan RoPSia ja pelaamaan kovia pelejä."

Harrastukset?
Santalan vapaa-aika kuluu X-Box-pelikonsolin, musiikin ja elokuvien parissa.
"Kuuntelen paljon musiikkia, ja eniten pidän raggaesta. Bob Marley oli kuningas, mutta moni muukin artisti on tehnyt hyvää musaa."
Suosikkielokuva on Spike Leen ohjaama Inside Man.

Miten olet viihtynyt Rovaniemellä?
"Onhan tämä paljon Valkeakoskea isompi paikka. Kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä. Olen ollut täällä vasta hetken, mutta sopeutunut hyvin. Mukava kaupunki." Santala on myös huomannut, että jalkapallo ja RoPS ovat kaupunkilaisille tärkeä asia.

RoPSin sijoitus sarjan päätteeksi?
"Neljä peliä on jäljellä ja johdamme sarjaa, emme luovu paikastamme."

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 2034 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309