ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 syyskuu 2010 10:09

Otteluennakko: Uuden voittoputken alku

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS - Joensuun Jippo, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 12.9. klo 18.30.

1) Asetelma? RoPSin vaikea jakso päättyi upeaan voittoon Helsingissä. Joukkue oli henkisesti vapautunut ja itsevarma. Vastustaja JIPPO taistelee ennakko-odotusten mukaisesti sarjapaikasta. RoPS janoaa nyt uuden voittoputken alkua, joka kiihdyttäisi liigajunan täyteen vauhtiin.

2) Seuraa näitä!

Helsingissä John Allen teki oikean ratkaisun ja luopui yhden puolustavan keskikenttämiehen systeemistään. Godfrey Chibanga on pelannut hyvin, mutta yhdelle miehelle tontti, jossa pitää käynnistää peliä ja suojata puolustusta, on liian iso.

Ovatko myös aiempien kotipelien seuraavat ongelmat ratkenneet?

- RoPS ei ole karvannut riittävän ylhäältä, jolloin vastustaja on päässyt rauhassa avaamaan peliä, ja lyömään pitkää palloa keskikentän yli puolustuslinjaa vastaan.

- RoPSin peli on kyllä nopeaa, mutta nopeasti liikkuvat liian usein miehet eikä pallo. RoPS pystyy syöttöpeliin, joka pidentää hyökkäysten kestoa ja jauhaa väkisinkin aukkoja vastustajan puolustukseen. RoPS on pyrkinyt liian suoraviivaisiin ratkaisuihin puskemalla pallo jalassa päin seinää.

Jukka Santala esiintyy nyt ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä. Santala on perinteinen isokokoinen target-hyökkääjä. Hän pystyy pitämään palloa ylhäällä, jakamaan sitä muille ja myös viimeistelemään. "Vanhan liiton" tankki on monipuolistanut hyökkäyspeliä, syntyykö nyt avausmaali RoPSissa?

Lähteekö Jippo rohkeaan peliin, vai valitseeko Mark Dziadulewicz kyynisemmän vierastaktiikan?

3) Poissaolot? RoPS: Loukkaantuneina Jarno Tenkula ja Chileshe Chibwe. Etchu Taben paluu kentille on mahdollista.

Jippo: Loukkaantuneina Immo Eronen ja Kari Kuikka. Mikko Ikosen pelaaminen on epävarmaa.

4) Arvio? RoPS ottaa kotivoiton ensimmäisen kerran sitten 11.7. KPV-pelin.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1332 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309