ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 elokuu 2010 12:08

Liigahaaveet elävät RoPSin takana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Miika Juntunen aikoo viedä OPS:n liigaan. Miika Juntunen aikoo viedä OPS:n liigaan.

Jäljellä seitsemän kierrosta, jaossa 21 pistettä.

Rovaniemen Palloseura johtaa Ykköstä kolmen pisteen erolla, mutta takana käydään kiivasta kamppailua liigakarsijan paikasta.

Miksei vielä sarjan voitosta ja suorasta nousustakin, sillä RoPS on saanut seitsemästä edellisestä pelistään vain 8 pistettä. Seitsemästä viimeisestä se tarvinnee enemmän, vaikka sarja on tänä vuonna ennätystasainen.

Vuodesta 2003 nykymuotoisena pelattu Ykkönen on vähimmillään voitettu 51 pisteellä (JJK 2008).

"Liiga ainoa tavoite"

Oululainen sarjanousija OPS-jp on tahmean alkukauden jälkeen noussut kärkikahinoihin, ja manageri Miika Juntunen haaveilee jo liigakarsintaotteluista AC Oulua vastaan.

- Veikkausliiga on meidän ainoa tavoite, Juntunen täräyttää.

Juntunen haluaa joukkueeseen vielä kaksi hyökkäyspään pelaajaa ennen siirtoikkunan sulkeutumista elokuun 31. päivä.

- Pakko meidänkin on reagoida, kun PoPa rupesi röpeltämään Porissa ja hankki Hongasta Aleksandr Kokon. Ja Piresin, joka ei muuten meille mahtunut.

PoPa tavoittelee sekin tosissaan liiganousua sarjan suurimmalla budjetilla. Kokon ja Piresin lisäksi se on elokuussa hankkinut OPSista lähtöpassit saaneen Anzor Kaladzen.

- Hylkäsin muutaman liigajoukkueen tarjoukset, koska halusin tulla takaisin kotikaupunkiin auttamaan PoPaa nousukamppailussa, liigan maalikuninkuuden 2008 voittanut Kokko kertoi PoPan kotisivuilla.

- RoPSin tilanne ei juuri nyt näytä kauhean hyvältä. Jos näin jatkuu, niin voimme olla jo tasapisteissä kun tulemme Rovaniemelle pelaamaan 19. syyskuuta, PoPan manageri Rami Nieminen toivoi.

PS Kemikin voi vielä nousta seitsemänneltä sijaltaan sotkemaan nousukamppailua. Tosin Keijo Huuskon hankinta Torniosta jäi puheenjohtaja Matti Torvikosken mukaan viimeiseksi vahvistukseksi.

- Kaikki otetaan vastaan mitä tulee. Jos karsimaan päästään, niin liigapaikasta pelataan. Tyhmäähän se olisi kieltäytyä.

Varovaisten ryhmä

Pääkaupunkiseudulla noususoppaa ovat hämmentämässä Viikingit, PK-35 ja FC Espoo. Kaikki ilmoittavat loppukauden tavoitteekseen "mahdollisimman hyvän sijoituksen".

Viikinkien pitkän tähtäimen tavoitteena on maltillisesti kehittää organisaatiota, junioritoimintaa ja olosuhteita Ykkösessä, mutta loppukauden sijoitus on täysin pelaajien käsissä, kertoo Viikinkien puheenjohtaja Jorma Koivukangas.

- Joukkue haluaa varmasti sarjan voittaa, eikä sitä voi rajoittaa.

PK-35 on hyytynyt neljässä edellisessä pelissä kolmeen tappioon, mutta on edelleen sarjakolmosena.

- Nousu on pidemmän tähtäimen tavoite, ei tämän kauden päätavoite. Mutta mitään nousukieltoja ei ole, niin kuin netissä puhutaan, puheenjohtaja Markku Hynninen korostaa.

Sarjan pienimmällä budjetilla pelaavan FC Espoon minimitavoitteena kauden alla oli säilyttää sarjapaikka. Nousijajoukkueessa ei paukutella henkseleitä yläkanttiin menneestä kaudesta huolimatta.

- Tietenkin pojat saa pelata niin hyvin kuin osaavat. Mutta olisihan liiganousu taloudellisesti aika raju juttu, puheenjohtaja Matti Myllymäki myöntää.

Otteluohjelma

RoPS
MP (v), Klubi-04 (v), Jippo (k), PoPa (k), PK-35 (v), FC Hämeenlinna (v), KooTeePee (k).

PK-35
Viikingit (v), OPS-jp (k), TPV (v), KooTeePee (v), RoPS (k), PoPa (k), KPV (v).

PoPa
FC Hämeenlinna (k), OPS-jp (v), RoPS (v), FC Espoo (k), PK-35 (v), Klubi-04 (v).

Viikingit
PK-35 (k), KPV (v), KooTeePee (k), FC Hämeenlinna (v), PS Kemi (k), Jippo (v), TPV (v), MP (k).

OPS-jp
TPV (v), PK-35 (v), PoPa (k), Klubi-04 (k), FC Hämeenlinna (v), FC Espoo (k), Jippo (v)

FC Espoo
KooTeePee (k), FC Hämeenlinna (v), PS Kemi (k), KPV (k), FC PoPa (v), OPS-jp (v), TPV (v).

PS Kemi
Klubi-04 (k), TPV (k), FC Espoo (v), Viikingit (v), MP (k), KooTeePee (v), FC Hämeenlinna (k).

Pekka Pernu
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1983 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309