ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 21 elokuu 2010 10:39

Otteluennakko: Kuuden pisteen ottelu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS - FC Viikingit, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 22.8. klo 18.30

1) Asetelma? RoPSilla on ollut ongelmia, mutta se ei ole suostunut häviämään. Sarjajohtokin on säilynyt mukavana tasaisessa sarjassa. Paineet ovat kovat, mutta joukkueen taisteluilme Kokkolassa oli hyvä. Voitolla RoPS venyttäisi eron Viikinkeihin jo 10 pisteeseen, ja ottaisi kuristusotteen helsinkiläisistä nousukamppailussa. RoPS kärsii loukkaantumisista ja pelikiellosta, ja hankki nopeasti kärkimies Milford Ohazuliken, joka saattaa olla jo pelikelpoinen. Viikingeille Denis Abdulahin lähtö Ruotsiin oli iso menetys.

2) Seuraa näitä!

RoPSin pelin taso on toki laskenut viime kierroksilla, mutta kokonaistilanne on yhteissumma myös vastustajien parantuneista otteista. Vastustajat ovat analysoineet RoPSin pelin tarkasti, ja osaavat eliminoida joukkueen vahvuuksia ja vastaavasti iskeä heikkouksiin. RoPSin hyökkäyspeli on ollut yksipuolista, ja nyt jo helposti ennakoitavaa. Se on myös luisunut huonosti organisoiduksi ja sekavaksi. Yksi keskeinen ongelma on pallottomien pelaajien heikko liikkuminen, joka vaikeuttaa pelinrakentelua. Hyökkäyspeli kaipaa kokonaisuudessaan selkeää konseptia ja tasapainoa.

Vastustajien tiivis joukkuepuolustus on pudottanut RoPSin pelinopeutta, jolloin taitojoukkueen yksi valtti on menetetty.

Vastustajat ovat myös hyödyntäneet RoPSin puolustuksen selkeimmän heikkouden eli pelin avaamisen. Paineen alla virheitä tulee liikaa.

John Allenin työkalupakista löytyvät oikeat välineet virittämään nousujuna taas täyteen kiitoon, kiskoiltaanhan se ei ole ollutkaan.

3) Poissaolot? RoPS: Nchimunya Mweetwa on pelikiellossa. Loukkaantuneina Samuel Chidi ja Etchu Tabe. Pavle Khorguashvilin pelaaminen on epävarmaa.

FC Viikingit: Loukkaantuneena kapteeni Heikki Pulkkinen.

4) Arvio? Armottoman väännön lopputuloksena tasapeli tai niukka voitto RoPSille.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1449 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309