lauantai, 31 heinäkuu 2010 11:32

Otteluennakko: RoPS kohtaa Ykkösen kukkopojan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura - Oulun Palloseura-jp Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina kello 18.30
1) Asetelma?
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio

1) Asetelma? Kärkijoukkue RoPS kohtaa sarjanousija OPS-jp:n. OPS lähti sarjaan kovat piipussa. Seuran värikäs manageri Miika Juntunen ilmoitti joukkueen tavoittelevan saman tien nousua liigaan. Juntusen puheilla on katetta, sillä OPS on materiaaliltaan sarjan vahvimpia joukkueita. Alkukausi meni pahasti alakanttiin, mutta kesällä joukkue on päässyt lentoon. OPSilla on takanaan jo kuuden tappiottoman ottelun putki, ja nousukarsintapaikka vain viiden pisteen päässä. Kevätkierroksella joukkueet pelasivat tasan, mutta kotikentällään RoPS yrittää lähteä viemään peliä. Molemmat hyökkäävät rohkeasti, joten odotettavissa on vauhdikas ottelu.

2) Seuraa näitä! RoPSin Pavle Khorguashvili on joukkueen georgialaiskaksikosta se parempi. Pavlen suurin vahvuus on monipuolisuus. Mies pystyy pelaamaan luotettavasti monilla eri pelipaikoilla. John Allen on peluuttanut miestä keskikentän keskustassa monissa eri rooleissa ja laidalla. Khorguashvili osaa rytmittää peliä parhaimmillaan erinomaisesti ja jakelee oivallisia syöttöjä. Erikoistilanteissa hän on RoPSin vaarallisin pelaaja hyvän potkutekniikkansa ansiosta. Parannettavaa miehellä on kaksinkamppailutilanteissa, georgialainen ei ole mikään pallonriistäjä. Joskus hän sortuu myös itsekkyyteen.

Tampereella toppariparina pelasi ensi kerran Tabe - Kunda. Tämän kaksikon pitäisi olla sarjan paras. Ykkösnyrkkiä tarvitaan OPSin kolmea kärkeä vastaan.

RoPSin uusi maalivahti Alex Nyom on pelikelpoinen. OPSin uudet miehet Luis Fernando ja Milan Mijailovic odottelevat pelilupaa. Nähdäänkö uusia pelaajia jossain vaiheessa kentällä?

3) Poissaolot? Ei varmoja poissaoloja.

4) Arvio? Tasaisin ottelu Keskuskentällä tällä kaudella. RoPS kääntää voitokseen.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1178 kertaa