lauantai, 10 heinäkuu 2010 13:43

Otteluennakko: Kiihkeä kärkikamppailu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura - Kokkolan Palloveikot, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 11.7. klo 16.00
1) Asetelma?
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio?

1) Asetelma? Yhä ilman tappiota Ykkösen kärjessä kiitävä RoPS kohtaa viime kauden liigakarsijan KPV:n. RoPSilla on allaan kaksi voittoa, ja KPV palasi neljän voitottoman pelin jälkeen kolmen pisteen tahtiin Klubin kustannuksella. KPV on pysynyt kärjen vauhdissa sarjassa, joka on tasainen RoPSin karkumatkaa lukuun ottamatta.

2) Seuraa näitä! RoPS pelasi Kemiä vastaan yhdellä puolustavalla keskikenttämiehellä, ja Espoossa John Allen teki onnistuneita ryhmitysmuutoksia kesken ottelun. RoPSin olisi syytä vakiinnuttaa kahden ankkurin ja yhden kärjen systeemi. Näin saataisiin puolustuslinjalle riittävästi suojaa, ja vahvan paluun tehnyt Nchimunya Mweetwa on ihanteellinen pelaaja yhden kärjen taktiikassa. Hyökkäysvoimaa RoPSilla on hurjasti, ja "Drogba" saa laidoilta ja keskikentältä riittävästi tukea.

Ykkösen maalintekijätilaston kärkinimet Chileshe Chibwe (9 maalia) ja KPV:n georgialainen Irakli Sirbiladze (7 maalia) kohtaavat kentällä. Sambialaisjunttura on pelannut tehokkaasti ja löytänyt epäonnistuneen viime kauden jälkeen korkean työmoraalin. Parhaimmillaan mies on laidalla, josta hän usein älykkäästi kaventaa keskustaan. Varsinainen pelintekijä "Chile" ei ole, vaan kymppipaikka pitää betonoida Mwaballa. Sirbiladze on vaarallinen maalintekijä, mutta myös erinomainen pelinrakentaja. Onko molempien pyssy vireessä?

KPV on ollut tehokas erikoistilanteissa. PS Kemi sai aikaan kaaosta RoPS-maalilla, nyt tilanteet on puolustettava tarkemmin.

3) Poissaolot? RoPS: Etchu Tabe on edelleen toipilaana.KPV: Loukkaantuneina ovat Tarmo Koivuranta, Aki Sipilä ja Tuomo Paavolainen

4) Arvio? RoPS on nyt niin kuuma joukkue, että omilla vahvuuksilla pelaamalla ja rohkeasti peliä hallitsemalla KPV kaatuu.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1364 kertaa