ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 helmikuu 2010 09:50

RoPS finaaliin Oulun turnauksessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Etchu Tabe Etchu Tabe

RoPS eteni finaaliin Oulussa käynnistyneessä kuuden joukkueen Umbro Cupissa. Loppuottelussa se kohtaa Ruotsin kolmannella sarjatasolla pelaavan Bodens BK:n RoPS pelasi avausottelussaan tasan 1-1 OPS-jp:n kanssa ja voitti toisessa pelissä TP-47:n 4-0.

Sijoista 3-4 pelaavat AC Oulu ja OPS-jp ja jumbofinaalissa kohtaavat PS Kemi ja TP-47.

RoPSille kyseessä on ennen kaikkea pelaajien testaustapahtuma, ja samalla valmentaja John Allenin ensimmäinen tilaisuus nähdä tositoimissa suuri osa joukkueen sopimuspelaajista. Uutena testimiehenä RoPSin paidassa pelasi jenkkitoppari Etchu Tabe. Kaksi edellistä kautta Ruotsin Allsvenkanissa ja Superettanissa Ljungskileä edustanut 23-vuotias ja 189-senttinen toppari liittyi joukkueeseen torstaina.

TP-47 kevyt vastus

Avausottelussa RoPS oli hallitseva osapuoli, mutta tehottomuus maalipaikoissa maksoi voiton. RoPSin maalin viimeisteli Jarno Tenkula Janne Turpeenniemen syötöstä. OPSille maalasi upealla laukauksella Luis Vanderlei.

Ottelu alkoi rovaniemeläisten kannalta ikävästi, kun testipelaaja Christian Gyan loukkasi polvensa vain viiden minuutin pelin jälkeen.

- Todella ikävä haaveri, polvi vääntyi eikä vamman vakavuudesta ole vielä mitään tietoa, John Allen harmitteli.

Otteluun TP-47:ää vastaan RoPS marssitti kentälle hyvin junioripitoisen joukkueen. Kaikki mukana olleet 19 pelaajaa pääsivät lauantaina pelaamaan. Tornio oli köykäinen vastus, pelin tempo verkkainen, eikä esimerkiksi hyvässä iskussa Sambiasta palanneiden Chanda Mwaban ja Chileshe Chibwen tarvinnut tulla kentälle lainkaan.

Maaleista vastasivat kaksi häkkiä mieheen tehtailleet Samuel Chidi ja Jerry Björkberg.

Tabe vakuutti

Janne Turpeenniemi oli loistavassa vireessä ja avasi hyökkäyksiä hienosti. Toppari Etchu Tabe oli vakuuttava. Mies luki peliä erinomaisesti, johti puolustusta ja katkoi varmasti ja kovaa. Tabe varmisti myös hienosti toppariparinaan pelanneen Jarkko Lahdenmäen peliä, ja nuorukainen selvisikin ensimmäisistä miesten peleistään mainiosti.

Testimiehistä myös Cedomir Zarkovic esitti hyviä otteita, puolusti tarkasti ja syötti lähes virheettömästi. Myös Albin Granlund ja Tuomas Nikupeteri esiintyivät edukseen. OPS:n riveissä Ville Syväjärvi raatoi totuttuun tapaan uhrautuvasti.

Allen oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

- Finaalipaikka ja testimiehiltä hyviä näyttöjä. OPS-pelissä tempo oli kovempi ja pakettimme pysyi hyvin kasassa. Tornio kaatui helposti, ja junioripelaajat saivat peliaikaa, heistä kasvaa vuosien varrella avauskokoonpanon miehiä.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 910 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309