ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 13 tammikuu 2010 06:36

John Allen metsästää yhä RoPSille pelaajia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
John Allen odottelee valmennettavia harjoitusrääkkiin. 45-vuotiaan miehen jalka nousee kevyesti. John Allen odottelee valmennettavia harjoitusrääkkiin. 45-vuotiaan miehen jalka nousee kevyesti.

Siinä oli edustettuna Rovaniemen Palloseuran miesten Ykkösen joukkue - Janne Turpeenniemi ja Mika-Matti Maisonvaara.

John Allen veti ensimmäiset harjoitukset RoPSin päävalmentajana, mutta muita sopimuspelaajia ei harjoitukissa ollut.

Hetkeä aiemmin Allen kuuli kakkosvalmentaja Matti Vikmanilta että RoPSin testiin kutsutut 4-5 rovaniemeläispelaajaa eivät saapuisi harjoituksiin. Heille oli ennen joulua lähetetty kutsu RoPSiin testijaksolle tammikuun loppuun saakka ja pelaamaan ensimmäisessä harjoitusturnauksessa helmikuun alussa. Osa pelaajista oli kuitenkin päivää ennen RoPSin treenejä allekirjoittanut sopimuksen kakkosessa pelaavan FC Santa Clausin kanssa.

- Halusin antaa paikallisille pelaajille näyttöpaikan ja heitä kartoitettiin rovaniemeläisvoimin, koska minä en paikallisia pelaajia tunne, Allen toteaa.

- Ihmettelen miksi he eivät tulleet kokeilemaan siipiään, mutta se on heidän asiansa.

RoPSilla on tällä hetkellä sopimus neljän suomalaisen ja kuuden sambialaisen kanssa. Turpeenniemen ja Maisonvaaran lisäksi viime kauden joukkueesta jatkaa Jarno Tenkula. Allen iloitsee Klubi-04:stä siirtyvästä maalivahdista Mika Huuhtasesta.

Sambialaiset tulossa

Sambialaispelaajista sopimus jatkuu Chanda Mwaballa, Chileshe Chibwellä, Godfrey Chibangalla, Stephen Kundalla, Nchimunya Mweetwalla ja Christopher Musondalla. Suomeen miehet saapuvat tammikuun lopussa ja helmi-maaliskuun vaihteessa. Kuusikko on edelleen RoPSin joukkueen runkona.

Allen myöntää että RoPSin lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset. Hän totesi Uuden Rovaniemen haastattelussa 13.11., että ydinpelaajat tulisi hankkia jo marraskuun aikana.

- Totta kai olisi ollut ihanteellista, jos joukkue olisi kutakuinkin koossa tässä vaiheessa.

- Toisaalta pääsen rakentamaan oman näköiseni joukkueen. Lähiviikkoina pitää olla kärsivällinen pelaajaneuvotteluissa.

Ykkösen joukkueista ainakin FC KooTeePee ja FC Espoo aloittivat harjoittelun jo marraskuussa. Viime kauden kakkonen Kokkolan Palloveikot ehti päättää testileirinsäkin 10. joulukuuta.

Riittävästi aikaa

Allenin tavoitteena on, että kolme neljäsosaa RoPSin joukkueesta olisi koossa tammikuun loppuun mennessä. RoPS pelaa ensimmäisen harjoitusturnauksen Oulussa 6-7.helmikuuta.

- Olen 90 prosenttisen varma että saamme myös 1-2 ulkomaalaispelaaja testiin siihen mennessä.

Allenin mielestä RoPSin putoaminen Veikkausliigasta on tehnyt pelaajien hankkimisesta Rovaniemellä entistä haastavampaa.

- Neuvottelemme parhaillaan muutaman suomalaispelaajan kanssa. Toivon mukaan meillä on harjoitusturnauksessa 16-18 pelaajan ryhmä.

Vaikka joukkueen rakentaminen on pahasti kesken Allen uskoo ajan riittävän.

- Jos joukkue pääsee harjoittelemaan yhdessä helmi-maaliskuussa ja treenaamme 7-9 kertaa viikossa, niin ei ole epäilystäkään ettenkö saisi sitä kuntoon sarjan alkuun mennessä.

Miesten Ykkönen alkanee huhti-toukokuun vaihteessa. Sarjaohjelmaa ei ole vielä julkistettu.

Miia Vatka
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 876 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309