ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 marraskuu 2009 21:05

”Jos Allen saa potkut sopimuskautensa aikana, minä lähden samalla ovenavauksella!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva on helpottunut ja tyytyväinen. John Allen on seuran haluama ja tarvitsema valmentaja.

”Pitkästä aikaa meillä on ammattilainen joukkueen ruorissa. Sanoisin, että ensimmäinen Kari Virtasen jälkeen.”
Virtanen nosti RoPSin liigaan 2007.

Viime kaudella ja kauden jälkeen RoPS sai osakseen ankaraa kritiikkiä niin median kuin kannattajienkin taholta. Kritiikin keskiössä oli seuran ulkomaalaisvetoinen pelaajapolitiikka, valmentajavalinnat ja toimitusjohtaja Jouko Kiistalan monien mielestä liian suuri rooli seurassa.  Niva lupasi seuraan suuria muutoksia. Allen on niistä vasta ensimmäinen.

Allenin suora kahden vuoden sopimus ilman optiopykäliä tuo seuran toimintaan pitkäjänteisyyttä.
”Valmentajavalinta on tehty huolella. Myönnän, että minua hävetti, kun katsoin Lapin Kansasta viime vuosien valmentajiemme listaa. Aivan liian monta kertaa olemme epäonnistuneet valmentajavalinnassa ja joutuneet antamaan potkut. Allenille on nyt annettava täydellinen työrauha koko hänen sopimuskaudekseen.”
Nivan mukaan tämä tarkoittaa sitä, ettei Allenin asema ole uhattuna, vaikkei liiganousu vielä ensikaudella tapahtuisikaan.
”Jos RoPS antaa Allenille potkut, minä eroan myös itse”, puheenjohtaja linjaa.

Allenin ajatusten ja tavoitteiden toteutuminen edellyttää RoPSin toimintatapojen uudistumista ja ammattimaistumista. Hän haluaa muun muassa hankkia itse haluamansa pelaajat. Pelaajahankinnat ovat perinteisesti olleet toimitusjohtaja Kiistalan aluetta. Voiko Allen saada haluamiaan pelaajia RoPSiin?
”Minusta on erinomaista, että Allen haluaa ottaa ohjat käsiinsä pelaajahankinnoissa. Sitä me olemme toivoneetkin. Tietenkin taloudelliset raamit täytyy asettaa seuran puolelta. Yksityiskohdat ja resurssikysymykset on keskusteltava Allenin kanssa yhteistyössä.”

Allenin linjauksien valossa RoPSin urheilullisessa toiminnassa on ollut paljon puutteita. Esimerkiksi fysiikkavalmennus on ollut seurassa suoranaista puuhastelua.
”Nämä ovat juuri niitä asioita, joissa meidän on kehityttävä ja nykyaikaistettava toimintaamme. Tietenkään en voi suoralta kädeltä luvata hänelle kokonaista valmennustiimiä, mutta teemme yhdessä hänen kanssaan toimintasuunnitelman, joka on tarkoituksenmukainen ja mahdollista toteuttaa resurssiemme puitteissa”, Niva pohtii.

Niva on ilmoittanut RoPSin palkkaavan urheilutoimenjohtajan.
”Tulemme palkkaamaan uuden henkilön seuran johtoon. Henkilöistä en vielä voi puhua, eikä titteli tai tehtävänkuvakaan ole vielä selvä. Hän voi olla esimerkiksi urheilutoimenjohtaja tai vaikka toiminnanjohtaja.”
Nivan mukaan Kiistalalla on hänen täysi tukensa, eikä toimitusjohtajan asema ole uhattuna, mutta hän tarvitsee apuvoimia seuratoiminnan pyörittämiseen.
Niva tähdentää, ettei RoPS ala elämään yli varojensa, ja edustusjoukkueen toiminnan lisäksi koko seuratoimintaa kehitetään.
”Meillä on oltava tukeva kivijalka eli kestävä talous ja laadukas junioritoiminta. Meidän on nytkin edettävä maltilla, seuran koko toimintaa kehittäen. Teemme satsauksia edustusjoukkueeseen ja hankimme vahvistuksia kentälle, mutta emme voi hullutella ja vaarantaa koko seuran tulevaisuutta”, puheenjohtaja päättää.

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 2423 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309