ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 syyskuu 2009 08:05

Synkkä paluu Keskuskentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-maalivahti Kari-Pekka Syväjärvi kiroaa. Rafael ja Jonne Hjelm juhlivat. RoPS-maalivahti Kari-Pekka Syväjärvi kiroaa. Rafael ja Jonne Hjelm juhlivat.

Rovaniemen Palloseuran pelaaja istuu keskialueella eikä edes katso, kun Tampere Unitedin Jari Niemi tekee rangaistuspotkusta viidennen maalin RoPSin verkkoon.

Ei sen näin pitänyt mennä.

RoPS palasi Keskuskentälle. Vuosia odotettu uusi tekonurmi hohti iltavalaistuksessa, mutta siihen hohto jäi.

Minkäänlaisia seremonioita ei nähty ennen ottelua ja 1 845 katsojaa pelkäsi pahinta.

Rafinha nautti

Taisteleva TamU hyppäsi kentälle lähes suoraan junasta ja palasi Tampereelle yöjunalla makea voitto taskussaan. Rafinha ja Tomi Petrescu pitivät RoPS puolustusta pilkkanaan. Vasemman puolustajan paikalle laitettu Mika-Matti Maisonvaara oli tämän tästä vaikeuksissa kaksikon kanssa.

Rafinha kiitti Joonas Ikäläistä peruuttelusta syöttämällä pallon maalin eteen Aleksei Kangaskolkalle, joka viimeisteli 0-1-johtomaalin. Rafinha lisäsi TamU:n johdoksi 0-2 RoPSin puolustuksen avustuksella.

RoPS sai ensimmäisellä jaksolla yrittää maalintekoa kulmapotkutilanteista kahdeksan kertaa. Tilasto kertoo tylyä tarinaa joukkueen tehottomuudesta. Vain yksi laukaus kohti maalia. Cristopher Musonda viihdytti juoksuvauhdillaan yleisöä, mutta keinot loppuivat kesken rangaistusalueen kohdalla.

Antisankari Ikäläinen

Vasta RoPSin yhdeksäs kulmapotku tuotti tulosta. Nchimunya Mweetwa hipaisi pallon maaliin sekavan maalinedustilanteen jälkeen. Maali oli Mweetwan ensimmäinen tällä kaudella. Edellisen kerran Ykkösen maalikuninkuutta edelliskaudella juhlinut sambialainen osui Veikkausliigassa toukokuussa 2008. Polvivammasta toipunut Mweetwa oli muuten ottelussa näkymätön.

Kavennusmaalin jälkeen alkanut RoPSin kiri katkesi kuin seinään. Maalivahti Syväjärvi oli tulossa ottamaan pallon, kun Joonas Ikäläinen päätti potkaista sen taivaan tuuliin. Päivän korkein purkupallo putosi suoraan Aleksei Kangaskolkan jalkoihin, joka kiitti lahjasta ja katkaisi RoPSin selkärangan 1-3 osumallaan. Loppu oli enää kosmetiikkaa.

Lumijärvi voimaton

Tampere Unitedin valmentaja Ari Hjelm jakoi kiitoksia joukkueelleen korkeasta työmoraalista.

- Unitedin ilme on hyvä, huolimatta siitä mitä joukkueen ympärillä on tapahtunut.

Avainpelaajiaan menettänyt TamU kärkkyy yhä jopa liigan kolmatta sijaa.

RoPS kohtaa keskiviikkona kotiottelussa MyPan. Valmentaja Mika Lumijärvi painoi päänsä alas ottelun jälkeen.

- Vaikea tässä on itsekään pelaajaksi muuttua.

Kakkosvalmentaja Zeddy Saileti nähtiin eilen kentällä, mutta nestori oli pahasti myöhässä tilanteista. RoPSin ainoa valopilkku ottelussa oli topparina laajalla alueella raatanut Janne Turpeenniemi.

Miia Vatka
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1389 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309