ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 syyskuu 2009 09:41

Otteluennakko: RoPS-Tampere United

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Asetelma: RoPS pääsee uusitulle Keskuskentälle kovassa paikassa, sillä voitto olisi liki välttämätön. Tilanne on vaikea, sillä Kwon ja Mwaba ovat pelikiellossa, ja akillesvaivoista kärsivän Ville Syväjärven pelaaminen on epävarmaa. TamU on joutunut talousvaikeuksien keskellä luopumaan jopa avainpelaajistaan, mutta tasaisessa sarjassa se omaa vielä mitalisaumat.

Taktiikka: RoPS jatkaa kahdella kärjellä, sillä Mweetwan esitykset ovat olleet viime otteluissa lupaavia.

RoPSin laituriosastolla on vaihtoehtoja tarjolla, joten ongelmalliselle vasemman pakin paikalle voitaisiin istuttaa nopea Okodugha

RoPSilla on ollut vaikeuksia pitää pakkaansa kasassa koko peliaikaa, ja pelaamisen taso on heilahdellut pelin sisällä. Nyt vaaditaan tiivistä joukkuepelaamista ja uhrautumista. Huono keskittyminen ja helpot virheet ovat maksaneet liikaa pisteitä, mutta kotiotteluputken hoitaminen kunnialla pitää RoPSin liigassa. Hermokontrolli korostuu, sillä paineet RoPS-leirissä ovat kovat.

TamU pyrkii pelaamaan modernia jalkapalloa, jossa hyökkäyspään pelaajat liikkuvat ahkerasti paikkaa vaihtaen. Maalinteko on ollut myös TamUlle vaikeaa.

Seuraa tätä: Ottelussa nähdään kokeneen, kolmen mestaruuden Ari "Zico" Hjelmin, ja kokemattoman Mika Lumijärvi - Zeddy Saileti kaksikon kohtaaminen. Hjelm on tinkimätön ja vaativa valmentaja, joka ohjaa peliä ja pelaajia voimakkaasti. TamU pelaa kurinalaisesti valmentajansa pelisysteemiä noudattaen, eikä Hjelm helposti luovu pelin aikana ryhmityksestään.

RoPS on huomattavasti vapaamuotoisempi ryhmä. Parhaimmillaan joukkue pystyy luovaan peliin, mutta kääntöpuolena on joukkuepelin ajoittainen hajanaisuus. RoPS on hankkinut eniten varoituksia koko sarjassa, ja tämä menee osittain kurittomuuden piikkiin.

Kauden aikana RoPS-valmennuksen kykyjä reagoida peliin on epäilty. VPS-pelin ryhmityksen muutokset olivat kuitenkin onnistuneita, ja osoituksia tarvittavasta rohkeudesta.

Hjelm ja Lumijärvi elävät mukana pelissä, mutta onko ohjaaminen järkevää ja tavoittaako se pelaajat? Hjelm on kokenut taktikko, mutta pystyvätkö Lumijärvi ja Saileti lyömään konkarin improvisoinnillaan?

Arvio: Jos RoPS pitää päänsä kylmänä ja pelaa joukkueena, se on lähellä voittoa.

Markku Saukko
© Lapin Kansa

Luettu 1050 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309