lauantai, 22 elokuu 2009 12:42

Otteluennakko: RoPS - VPS

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Asetelma: RoPSin armoton taistelu sarjapaikasta jatkuu. Simwanza jatkaa pelikiellossa, mutta Ikäläinen on taas käytettävissä. On mielenkiintoista nähdä valmennusjohdon ratkaisut kokoonpanon suhteen, sillä puolustuslinja ja keskikentän pohja toimivat Haka-ottelussa paremmin kuin tällä kaudella aiemmin. Musonda on pelikiellossa, ja laituripelistä samalla iso osa pois. Mwaban pelikunto on pieni arvoitus, mutta hän pelannee. Vastustaja VPS vaihtoi alkukauden vaikeuksien jälkeen valmennusjohtoa, ja kaksikko Petri Vuorinen - Juha Reini onkin saanut pohjalaisten pelin mukavasti raiteilleen.

Taktiikka: Vain voitto kelpaa RoPSille ja kotikentältä tuttu hyökkäävä peli jatkuu. Vaasan laitapuolustajat eivät ole erityisen kokeneita, ja RoPSilla on mahdollisuus kovalla prässillä häiritä pelinavaamista ja antaa hyökkäyksissä painetta laitoihin. Topparipari Lyyski - Nygård on kova, eikä RoPSin kannata viljellä korkeita palloja maalille. RoPSin pitäisi hyödyntää nopeat vastaiskut tehokkaammin. Liian usein palloa pelataan taaksepäin, vaikka nopea läpisyöttö olisi mahdollinen. Keskikentän on myös osattava hyödyntää Ania kärjessä aiempaa paremmin. Tarvittaessa RoPSin on uskallettava siirtyä kahteen kärkeen. VPS hallitsee palloa hyvin, mutta on kärsinyt isäntäjoukkueen tavoin maalinteko-ongelmista. Peli on ollut viime kierroksilla ajoittain tehotonta pallon siirtelyä. Toppari Lyyski on hyvä myös hyökkäyssuuntaan. Lyyski nousee oikea-aikaisesti ja nopeasti sekä on vahvana pääpelaajana vaarallinen erikoistilanteissa.

Seuraa tätä: Echiabhi Okodugha on ollut RoPSille tärkeä pelaaja. Monipuolinen, taitava ja nopea nigerialainen on ollut palomies, joka on hälytetty pelipaikalle, jossa on ollut tulipalo pelaajapulan muodossa. Okodugha on pelannut laitalinkkinä, kärkimiehenä, laitapuolustajana ja puolustavana keskikenttämiehenä. "Oku" on viidellä maalillaan RoPSin paras maalintekijä. Merkitys joukkueelle voi olla vielä entistäkin suurempi tulevaisuudessa, sillä otteet keskikentän pohjalla olivat viime pelissä vakuuttavia.

Arvio: Tasainen ottelu, joka päättyy RoPSin niukkaan voittoon tai tasapeliin.

Markku Saukko
© Lapin Kansa

Luettu 792 kertaa