ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 20 elokuu 2009 20:48

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Poroparlamentissa Jyrki Paukku Poroparlamentissa Jyrki Paukku

"Puolustus piti"

Mikä ottelu:
Su 16.8. RoPS – Haka 0 - 0

Poroisäntä:
Nimi: Jyrki Paukku

Jalkapallotausta:
Paukku aloitti uransa RoPSin junioreissa vuonna 1977. Hän pelasi junnuvuosinaan yhdeksän poikien maaottelua. Juniorivuosien jälkeen Paukun tie vei Pohjanmaalle Pietarsaaren Jaron riveihin ensin II-divisioonaan ja sitten ykkösdivariin. Vuosina 1987 – 1988 vikkelä kärkimies ampui maaleja Jaron paidassa, kunnes palasi vuosiksi 1990 – 1992 Rovaniemen Reippaan riveihin II- ja III-divisioonaan. Paukku on ollut aina kiinnostunut valmennuksesta, ja on toiminut vuodesta 2003 alkaen FC Lynxin juniorivalmentajana useissa eri joukkueissa. Valmentajaopintojen myötä vastuuta on tarjottu myös Suomen Palloliiton taholta, ja Paukku toimii nykyisin SPL:n Pohjois-Suomen piirin kykyvalmentajana.

Fanijoukkueet ja pelaajat:
Ahkerasti jalkapalloa seuraava Paukku on vannoutunut espanjalaisen jalkapallon ystävä, ja pyrkii ottamaan oppia espanjalaisesta valmennuksesta myös omaan valmennustyöhönsä. Espanjan maajoukkue on Paukun suosikki, ja sen otteita mies seuraa herkeämättä. Suosikkipelaaja on FC Barcelonan brasilialainen Dani Alves. Paukku seuraa jalkapalloa yleensä enemmän asiantuntijan kuin kannattajan näkökulmasta.
”Arvostan taitavia pelaajia, jotka uskaltavat pitää palloa. Hyvänä esimerkkinä TPS:n Kasper Hämäläinen”, Paukku kertoo.

Poroerottelu

Miten ottelu meni? ”Ottelu ratkesi Hakan vahvaan puolustukseen, joka pysäytti RoPSin hyökkäykset. Hakan hyökkäykset olivat niin harvassa, että maali olisi ollut lähinnä onnenkantamoinen”, Paukku tiivistää ottelun ratkaisun. Ottelun onnistujia olivat RoPSin Musonda, Kunda ja maalivahti Kwon, sekä Hakasta toppari Holopainen ja keskikenttämies Jani Kauppila.
Molempien joukkueiden puolustuspeli toimi hyvin. Hakan puolustus oli paineen alla, RoPSin vastaava selvisi helpommalla. Molempien hyökkäyspelissä oli ongelmia. RoPSin hyökkäyksessä ei oivallettu toisten ajatuksia, ja liian harva pelaaja oli mukana hyökkäyksessä. Haka taas hyökkäsi liian varovaisesti.
”Paheksun noin varovaista pelitapaa, se on Suomessa aivan liian yleinen”, Paukku lataa.
Pelin kohokohta: ”Loppuhetkillä Hakan lähietäisyyden vapari meni hiukan ohi. Jännä paikka!”
Terveiset tuomareille: ”Tuomarit tuomitsivat juuri niin hyvin kuin pelaajat pelasivat”, Paukku filosofoi.
Ottelun pelaaja: ”Hakan Jani Kauppila. Otteissa päällikön elkeitä, joita kentällä tarvitaan.”

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea:
”Rovaniemeläiset jalkapalloihmiset alkavat nähdä, ettei pelaajien ostopolitiikka johda toivotunlaiseen menestykseen, vaan tulevaisuus on omissa nuorissa ja heidän muodostamassaan joukkueen rungossa”, Paukku sanoo.
Kaksi sarvea: Rovaniemeläinen juniorijalkapallo on lähtenyt uuteen nousuun. Joukkueissa on taitavia pelaajia, joiden kehityksen turvaaminen on kaikkien rovaniemeläisten jalkapalloihmisten yhteinen asia.
Yksi papana: Katsomokulttuurin soisi olevan sellaista, jossa keskitytään kotijoukkueen pelaajien kannustamiseen tuomarin ja vastustajan haukkumisen sijasta.

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 2745 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309