ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 elokuu 2009 21:09

Palloliiton vastalauselautakunta hyväksyi RoPSin protestin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tapaus Dickson Nwakaeme sai vielä kerran uuden käänteen, kun Suomen Palloliiton vastalauselautakunta hyväksyi Rovaniemen Palloseuran protestin, joka koski 4.7. pelattua Veikkausliigaottelua KuPS – RoPS. Lautakunnan mukaan Nwakaeme oli edustuskelvoton ottelussa, ja tuomitsi RoPSin ottelun voittajaksi numeroin 0 – 3. Näin RoPS nousi sarjataulukossa 14 pisteeseen tasoihin JJK:n kanssa, ja KuPS putosi kymmeneen pisteeseen ja sarjassa viimeiseksi.

Yksiselitteiset säännöt

RoPSin protesti perustui yksiselitteisiin sääntöihin. Kilpailumääräysten mukaan pelaajan kansainvälisen edustusoikeuden siirto voidaan hyväksyä 1.5. – 31.7., jos pelaajan entinen seura ja pelaaja esittävät luotettavan selvityksen siitä, että pelaajan sopimus aikaisemman seuran kanssa on päättynyt ennen 1.5. ja että hän ei ole pelannut entisessä seurassa 30.4. jälkeen.

Vastalauselautakunnan mukaan liitolla on pelilupaa myöntäessään ollut käytettävissään väärää tietoa. Päätöksen tekemisen jälkeen liitto on saanut Senegalin liitolta luotettavat tiedot siitä, että Nwakaeme on pelannut 30.4. jälkeen virallisia otteluita. Lautakunta perusti päätöksensä kilpailumääräysten pykälään, jonka mukaan joukkue, joka peluuttaa edustuskelvotonta pelaajaa, tuomitaan hävinneeksi numeroin 3 – 0. 

RoPSissa iloittiin, KuPSissa petyttiin

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala oli ratkaisuun tyytyväinen, ja piti sitä aukottomasti sääntölogiikan mukaisena.
- Olin varma oikeuden voittoon jo, kun lähdin asiaa hoitamaan. Nyt asian eteen piti vain tehdä poikkeuksellisen paljon töitä.

KuPSin toimitusjohtaja Ari Pääkkö oli luonnollisesti pettynyt.
- Onhan tämä valtava pettymys. Luulimme tehneemme sen mitä vaadittiin, kun saimme peliluvan Nigerian liitolta, ja Suomen Palloliitto myönsi Dicksonille peliluvan. En halua lähteä tuomitsemaan RoPSin toimintaa tässä asiassa, enkä ottamaan siihen sen enempää kantaa. Mietimme vielä seuran sisällä onko meillä mahdollisuuksia johonkin vastatoimiin, Pääkkö kertoi.

JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen ymmärsi RoPSin toiminnan.
- Peli on kovaa, varmasti jokainen seura olisi toiminut RoPSin tavoin vastaavassa tilanteessa. Me hyödyimme päätöksestä, koska tavoitteenamme on säilyä liigassa vaikka karsintojen kautta. Nyt suora putoaminen on jo neljän pisteen päässä.

© 2009 RoPS

Luettu 979 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309