ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 elokuu 2009 01:45

RoPSin taistelu ei riittänyt edes pisteeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

IFK Mariehamn voitti Rovaniemen Palloseuran kotikentällään numeroin 2 – 1. IFK:n maalit tekivät Marcus Olofsson ja Ante Simunac. RoPSin osuman viimeisteli Echiabhi Okodugha.

IFK Mariehamnin kotitaika säilyi, eikä joukkue ole vielä hävinnyt otteluakaan kotona. Vastaavasti RoPSin kauden ensimmäinen vierasvoitto antaa yhä odottaa itseään. IFK:n ja RoPSin liigakoitos tarjosi yleisölle värikkään ottelun. Vierasotteluissaan heikosti esiintynyt RoPS pelasi vahvan toisen puoliajan, eikä tasapeli ottelusta olisi ollut vääryys.

Ottelu alkoi räväkästi ja molemmilla oli jo avausminuuteilla mahdollisuus maalin tekoon. Kotijoukkue otti pelin hallinnan itselleen ja jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä Tamas Gruborovicsin vapaapotku painui tolppaa hipoen ohi. RoPSille syntyi hyvä tilanne, kun Echiabhi Okodughan keskitys painui aina maaliviivalle, josta maalivahti Långbacka sai siivottua pallon väljemmille vesille.

Ottelua oli pelattu 18 minuuttia, kun kotijoukkue iski. RoPSin puolustus purki pallon huolimattomasti hieman rangaistusalueen ulkopuolelle. Wilhelm Ingves pääsi palloon, tuikkasi sen Marcus Olofsonille, jonka komea laukaus painui alanurkkaan. Maalin jälkeen IFK jatkoi painostustaan, ja vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Ante Simunac viimeisteli jo 2 – 0 johdon. Tilannetta edelsi sivurajaheitto, jota RoPSin toppari Stephen Kunda ei saanut katkaistua. RoPS pääsi puoliajan lopulla peliin mukaan, ja Christopher Musondalla oli avopaikka maalin edessä. Musonda oli jo kahdestaan maalivahdin kanssa, mutta sijoitti pallon ohi maalin.

RoPS tuli toiselle puoliajalle kovalla taisteluasenteella. Chileshe Chibwe nosti pallon kaukaa yli maalivahti Långbackan, mutta pallo tärähti ylärimaan. RoPS sai otetta pelistä ja alkoi hallita kenttätapahtumia. Ottelun 61. minuutilla Echiabhi Okodugha viimeisteli Chibwen syötöstä jo kauden viidennen maalinsa. RoPS äityi taistelemaan pisteistä ja hallitsi peliä. Joonas Ikäläisen vapaapotku oli lähellä mennä maaliin, mutta pallo viuhui vain aavistuksen takatolpan ohi. RoPS hallitsi, muttei kyennyt hyödyntämään paikkojaan.

Ottelu päättyi 2 – 1 ja RoPSin asema sarjan viimeisenä on entistä tukalampi.

Lumijärvi näki pelissä paljon hyvää

- Tämä kuulostaa jo tutulta vieraspelien jälkeen. Taas hävittiin, mutta tällä kertaa joukkueen ilme oli hyvä. Pelaajilla oli positiivista uhoa, ei lammasmaista asennetta nyt nähty, Lumijärvi kiitteli.
- Meidän tehottomuutemme kostautui taas. Maalipaikkoja oli vaikka kuinka, mutta vain yksi taas sisään. IFK oli fyysisesti vahva, mutta hävisi meille taidossa. Kuitenkin joukkueen viimeistely oli todella tehokasta, valmentaja jatkoi.

Peli tiesi RoPSille pahoja kokoonpano-ongelmia tärkeään Haka-otteluun. Toppari Joonas Ikäläinen ja keskikenttämies White Simwanza ovat pelikiellossa.

Luettu 853 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309