ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 02 elokuu 2009 02:11

RoPSin korpivaellus vieraissa jatkui

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS romahti totaalisesti Turun Interin vieraana. Varamiehisenä pelanneet rovaniemeläiset jaksoivat reilut 35. minuuttia isäntien painetta, mutta sitten peli repesi pahemman kerran. Turkulaisten maalit iskivät Ats Purje ja Timo Furuholm, jotka pöllyttivät verkkoa RoPS-vahti Kwonin takana kumpikin kahteen otteeseen. Inter teki kaikki maalinsa noin varttitunnissa.

- Homma oli nopeasti ohi, valmentaja Mika Lumijärvi puuskahti.

RoPS lähti otteluun aiemmasta poiketen 5-4-1 ryhmityksillä, jossa White Simwanza ja Joonas Ikäläinen pelasivat toppareina, ja Stephen Kunda heidän alapuolellaan varmistavana liberona.
- Eipä tuo toiminut. Tosin koko ajatusta ei vielä voi haudata, koska laitapakit eivät olleet vakiomiehiä, Lumijärvi pohti pettyneenä.
Laitapakkeina pelasivat Godfrey Chibanga ja Jukka Yrjänheikki.
- Inter ahdisti kovasti Godfreyn laitaa, välillä piti kiirettä, muttei poikaa voi maaleista syyttää. Myös Yrjänheikki täytti paikkansa, vaikka väsähti toisella puoliajalla, valmentaja jatkoi.

Interin ensimmäisen maalin ei olisi pitänyt syntyä.
- Samanlaisen tekivät meitä vastaan cupissa ja sitä osattiin odottaa. Chileshe Chibwe kuitenkin unohti paikkansa kuudentoista rajalla, ja Inter rokotti, Lumijärvi kertoi.

Inter pelasi kulman vetopaikkaan Alberto Ramirezille, jonka laukauksen ohjasi maaliin Ats Purje.
- Chilen piti katkaista se syöttö, Lumijärvi manaili.

Heti perään Timo Furuholm lisäsi turkulaisjohdon lukemiin 2 – 0

Toisen puoliajan alussa Inter iski naulat RoPSin arkkuun. Joonas Ikäläinen yritti katkaista Aristides Pertotin syöttöä, mutta pallo kimposi Furholmille, joka sipaisi sen verkkoon. Vain minuuttia myöhemmin Purje viimeisteli loppunumerot Pertotin läpisyötöstä.

RoPSin esitys oli heikko. Ainoastaan hyökkäyspään Christopher Musonda ja Chanda Mwaba onnistuivat edes kohtuullisesti. Musonda on vienyt varmasti jokaista laitapuolustajaa ainakin ajoittain reippaasti, nyt oli vuorossa Henri Lehtonen, mutta maaleihin sambialaisen nousut eivät nytkään johtaneet.

Lumijärvi oli synkissä mietteissä.
- Onneksi vieraspelejä on enää kolme jäljellä. Homma ei vain toimi, enkä tiedä mistä tässä on kysymys. Turha pelaajiakaan tai edes minua ja Zeddyä (Saileti, pelaava valmentaja) on tästä kokonaan syyttää. Jos Rovaniemen Palloseura haluaa pelata liigassa ensi kaudellakin, joukkue tarvitsee vahvistuksia. Tärkein on hyökkääjä ja sitten puolustaja. Etenkin laitapakkiosasto on niin ohut, ettei se kestä poissaoloja, Lumijärvi päätti.

 

Luettu 1149 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309