maanantai, 20 heinäkuu 2009 11:55

RoPSin synkkä matkailu jatkuu

RoPS ei päässyt MYPA-ottelussa ylärimaa lähemmäksi maalintekoa. Kaksi kautta RoPSia edustanut Antti Uimaniemi (nro 4) siivoamassa Christopher Musondan puskua maaliviivalla. RoPS ei päässyt MYPA-ottelussa ylärimaa lähemmäksi maalintekoa. Kaksi kautta RoPSia edustanut Antti Uimaniemi (nro 4) siivoamassa Christopher Musondan puskua maaliviivalla.

Rovaniemen Palloseura pysyy sitkeästi JJK:n ja KuPSin rinnalla jalkapalloliigan vieraspelitilastossa.

RoPSinkin pistesaldo näyttää yhtä. MYPAn vieraana lisäpiste ei ollut lähelläkään.

Liigan pohjalla kesän viettänyt, mutta maanantaina Jyväskylässä voittanut MYPA varmisti sarjapaikkansa käytännössä viikossa murjottuaan RoPSin kotonaan 4-0 (2-0).

- Pelin olisi voinut lopettaa jo 0-2:ssa 18 minuutin jälkeen. Olihan meillä ylärimoja ja rankkarikin, mutta surullinen taaperrus matkapeleissä jatkuu, harmitteli RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

Reilu vartti riitti

MYPA tarvitsi voiton pohjustamiseen vain hieman reilun vartin.

RoPSin vasenta laitapakkia Mika-Matti Maisonvaaraa vietiin avausosumassa kuin D-junioria.

Oikea laitapakki Janne Turpeenniemi päivysti toisen osuman aikaan rangaistuspistettä, kun MYPAn ainoa maalille rovaniemeläisten kulmapotkun jälkeen nopeassa hyökkäyksessä ehtinyt pelaaja oli takatolpalla.

Maisonvaara maksoi kanadalaisen Tosaint Rickettsin neljännellä minuutilla tekemästä avausmaalista vaihtokomennuksella jo 29. minuutilla. Lumijärvi lähetti viheriölle toipilaan Nchimunya Mweetwan, joka olisi muuten tullut kentälle vasta puolisen tuntia myöhemmin. Maisonvaaran paikan laitapakkina tosin otti oikealta laidalta tehtävään komennettu Echiabhi Okodugha.

- Puolustuslinjaan tulee muutoksia. MYPAn maaleja oli tavallaan kiva katsoa, kun näki, kuinka mukavaa isäntien oli niitä tehdä, Lumijärvi kommentoi.

- Puolustuksessa niitä harmitti katsella. Ei siellä niin paljoa vilskettä ollut, että neljä maalia olisi ollut pakko päästää, kuittasi topparikapteeni Joonas Ikäläinen.

Viides hukattu pilkku

RoPS keräili kulmapotkuja isäntien tahtiin (6-6), mutta laukaukset kohti maalia (17-5) kertovat pelin juonen.

MYPAa auttoi täydellisesti onnistunut taktiikka, kun Maisonvaara saatiin kierrettyä helposti ja etutolpalle pelattuihin palloihin ehtivät ennen RoPSin toppareita ja maalivahti Jung-Hyuk Kwomia kotijoukkueen pelaajat.

Tylyt loppulukemat hoitelivat uransa kolmannen ja viikon toisen maalinsa viimeistellyt toppari Toni Lindberg (ei sukua MyPan valmentaja Janne Lindbergille) ja Ricketts.

Matka päättyi RoPSin kannalta tylyimmällä mahdollisella tavalla, kun Chanda Mwaba laukoi Christopher Musondan ansaitseman rangaistuspotkun 81. minuutilla päätykatsomon suojaverkkoon. RoPS on saanut kauden aikana liigassa kuusi rankkaria, joista maalin on tehnyt vain Maisonvaara.

- Huolestuttavampaa on vastustajien pääsy vapaisiin paikkoihin. Vaikka saisimme laittaa kentälle 15 sinipaitaa, ei heitä taitaisi ensimmäisenä palloissa näkyä, kuittasi kypsyneen tuntuinen Lumijärvi.