ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 heinäkuu 2009 01:55

RoPSin vieraskammo jatkuu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS ei pystynyt muuttamaan vieraskurssiin MYPAn vieraana, vaan isäntäjoukkue takoi taululle tylyt 4 – 0 lukemat. Maaleista vastasivat kahdesti maalannut Tosaint Ricketts, Nebi Mustafi ja Toni Lindberg. RoPS hallitse ajoittain peliä, kolisutteli maalipuita ja epäonnistui jälleen rangaistuspotkussa. Tuhrittu pilkku oli jo kauden viides.

Ottelun alku oli RoPSille vaikea, sillä maalivahti Kwon sai kaivaa pallon verkosta jo ottelun kahdeksannella minuutilla. Maalin teki Ricketts. Välittömästi maalin jälkeen Christopher Musonda oli lähellä kuitata tilanteen, mutta sambialainen osui ylärimaan. Seuraavaa varttia RoPS hallitsi ja hyökkäyspeli kulki hienosti. Pian kuitenkin kolisi taas omissa. MYPA-vahti Antti Kuismala nappasi Chanda Mwaban kulman, avasi nopeasti ja vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Nebi Mustafi puski pallon maaliin. Kahden maalin tappioasemassa RoPSin usko alkoi loppua ja MYPA sai pelin hallinnan itselleen. RoPSin puolustus oli epävarma ja MYPAn hyökkäykset aiheuttivat usein kaaoksen takalinjoille. RoPS iski muutaman kerran vastaan, ja Chileshe Chibwen kuti pamahti ylärimaan, eli onnikaan ei ollut RoPSilla mukana.

Toisella puoliajalla RoPSin laiska puolustaminen keskialueella kostautui, ja MYPA pääsi tulemaan keskeltä läpi. Ricketts pääsi pyörähtämään toppari Stephen Kundan edessä, ja ampui pallon maaliin. Loppunumerot viimeisteli Toni Lindberg, joka voitti väännön Joonas Ikäläisen kanssa, karkasi läpi ja viimeisteli tarkasti.

RoPS sai tilaisuuden kavennukseen rangaistuspotkusta, kun Christopher Musonda kaadettiin rangaistusalueella, mutta Mwaba tempaisi pallon yli maalin. Liekö mitään tilastoa olemassa, mutta RoPS on epäonnistunut tällä ja viime kaudella liigaotteluissaan saamissa kahdeksassa rangaistuspotkussa seitsemän kertaa, ja kyseessä voi olla jonkinlainen ennätys, surullinen sellainen.

Ei vain onnistu

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi oli jälleen kerran ihmeissään vierastappion jälkeen.
- Ei taaskaan onnistuttu. Syytä on vaikea löytää. Ryhmitys on sama, taktiikka on sama ja miehet ovat samat, peli on vain täysin eri kotona kuin vieraissa, Turpeenniemi tuskaili.
Turpeenniemen mukaan RoPSilla puuttuu vieraspeleistä aggressiivisuus.
- Koko joukkueen puolustus unohtuu, puolustuksemme on kovassa paineessa ja sille tulee paljon virheitä.
RoPS toimitti pallon kolme kertaa maalipuihin ja epäonnistui rangaistuspotkusta.
- Eipä ne paljon lämmitä, maalipaikkojen tuhlaaminen on käsittämätöntä.
Ilahduttavaa oli Nchimunya Mweetwan noin 70 minuutin pelaaminen.
- ”Drogba” on tulossa, mutta pelituntuman puute näkyy.

RoPS kohtaa seuraavassa ottelussa FC Lahden kotona.

 

Luettu 1345 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309