ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 heinäkuu 2009 13:30

Palloliitto jätti rankaisematta Kuopion Palloseuraa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta jätti rankaisematta Kuopion Palloseuraa nigerialaispelaaja Dickson Nwakaemen pelioikeutta koskevassa kiistassa.

Päätöksen mukaan KuPS ei ole syyllistynyt rangaistusmääräysten rikkomiseen eli ei ole tahallaan johtanut harhaan tai yrittänyt johtaa harhaan Palloliittoa. Tahallisen harhauttamisen edellytyksenä on, että KuPS olisi tiennyt, että Nwakaeme on pelannut toukokuussa virallisen pelin Senegalissa.

Nwakaemen pelioikeudesta protestin tehnyt Rovaniemen Palloseura katsoi, että Nwakaeme on varmuudella pelannut Senegalissa mm. 12. toukokuuta ja tehnyt kyseisessä pelissä myös maalin.

Pelaamisesta näyttöä

Myös Palloliiton omissa selvityksissä on käynyt ilmi, että Nwakaeme on todennäköisesti pelannut Senegalissa toukokuussa virallisen ottelun. Sitä ei ole saatu selvitettyä, miten tämä on mahdollista, vaikka Nwakaemen kansainvälinen edustusoikeus on ollut Nigeriassa.

KuPS:in mukaan he eivät ole tienneet, että Nwakaemen pelaamisesta toukokuussa Senegalissa. Palloliiton selvitettyä asiaa on käynyt ilmi, että tämän tiedon hankkiminen luotettavasti on ollut vaikeata, koska Senegalin Jalkapalloliitolla ei ole omilla web-sivuillaan tietoa omista sarjoistaan.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala ihmettelee Palloliiton päätöksen "todennäköisesti" -sanaa.

- Liitolla on Senegalista mustaa valkoisella tieto miehen pelaamisesta. Minulla on käytössä sama paperi, joten asiasta ei ole mitään epäselvää. Tällaisessa tilanteessa vastuun kantaa viime kädessä seura, joten odotin kurinpitovaliokunnalta aivan toisenlaista päätöstä, Kiistala kertoi.

Kiistala ei lähtenyt spekuloimaan mahdollisilla jatkotoimilla. Kurinpitovaliokunnan päätöksestä ei voi valittaa, joten seuraava vaihtoehto voisi olla urheilun oikeusturvalautakunta.

Dickson Nwakaeme on pelannut tähän mennessä vain RoPSia vastaan. Kaksi seuraavaa ottelua hän on ollut sivussa RoPSin protestin myötä. Kiistalan käsityksen mukaan Nwakaeme voi seuraavan kerran edustaa KuPSia vasta siirtoikkunan auettua 1. elokuuta. KP

© 2009 Lapin Kansa

Luettu 882 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309