ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 heinäkuu 2009 19:48

RoPS taistelee isoista pisteistä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS ja Jaro taistelevat sunnuntaina todella tärkeistä pisteistä. RoPS haluaa eroon häntäpään kolmikosta ja Jaro hakee parempia asetelmia tasaisessa keskikastissa. Molemmat ovat pelanneet viime viikkoina hieman alavireisesti. Kotijoukkueella on neljästä viimeisestä liigapelistä tilillään vain kotivoitto Jyväskylästä. Jaro kukisti kuukausi sitten RoPSin kotonaan 2-0, mutta sen jälkeen pistetili on karttunut vain kahdella tasapelillä.

Viikon cup-kierroksella molemmat hävisivät ottelunsa; RoPS Turussa Interille 0-2 ja Jaro Tampereella TamU:lle samoin lukemin. Ottelu on pietarsaarelaisille jo neljäs perättäinen ilman maalia.

RoPS-leiriin kuuluu hyvää. Pitkästä aikaa valmennusjohto voi valita avausmiehistön lähes terveestä miehistöstä. Poissa ovat varmuudella vain pitkäaikaispotilas Jarno Tenkula ja Juuso Majava. Tenkulakin on aloittanut jo joukkueharjoittelun. Maalivahti Kwon ja Chanda Mwaba vapautuvat pelikielloistaan ja tuovat kaivattua leveyttä pelaajistoon.

- Godfrey Chibangalla on ollut Turun reissun jälkeen pientä vatsavaivaa, mutta ei mitään pahempaa. Zedy Saileti sai viikolla kipsin pois sormestaan ja on sen puolesta pelikunnossa, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

Maalinteko on ollut molempien joukkueiden yhteinen ongelma viime kierroksilla. RoPS on kokeillut kauden aikana kärkimiehen paikalle useita eri vaihtoehtoja. Sunnuntain miehistystä valmentaja Mika Lumijärvi miettii tarkkaan. Turpeenniemi ei lähde ennakoimaan, kuka aloittaa hyökkäyksen piikkinä. Cupin ottelussa Nchimunya Mweetwa pelasi jo 70 minuuttia ja sai kaivattua peliaikaa. Mweetwa aloittanee kuitenkin vaihdosta ja piikkipaikan ottanee pikkuvaivoistaan toipunut Chileshe Chibwe.

- Meillä on vielä treenit sunnuntaiaamuna ja päätökset tehdään niiden jälkeen. Edellinen Jaro-peli on hyvässä muistissa ja sitä hyödyntäen rakennamme iskukykyisen miehistön. Joukkueessa on todella innostunut meininki ja siitä lähdetään, että sunnuntaina rytisee.

Kotipelit ovat tunnetusti olleet RoPSin kivijalka pistetaistossa ja niiden varaan rovaniemeläiset rakentavat myös säilymistoiveensa. RoPSilla on sarjan toisella puolikkaalla peräti kahdeksan kotiottelua ja vain viisi vieraspeliä.

- Uskon, että kesän yleisöennätys paukkuu sunnuntaina rikki komeasti. Tärkeä pistetaisto edessä, Lapin kesä parhaimmillaan ja aurinkoista keliä tiedossa. Ne kaikki lupailevat hyvää iltaa, Jorma Turpeenniemi ennustaa.

RoPSin ja Jaron veikkausliigan pistetaisto alkaa sunnuntaina Susivoudin kentällä klo 18.30.

© 2009 RoPS

Luettu 1422 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309