torstai, 09 heinäkuu 2009 14:18

Inter jyräsi varamiehisen RoPSin cupissa

RoPS tuli Turkuun Suomen cupin kuudennen kierroksen otteluun vajaamiehisenä ja tämä näkyi selkeästi myös kentällä.

Hallitseva Suomen mestari Inter pyöritti varamiehisiä vieraitaan aika ajoin miten tahtoi. Loppunumerot 2-0 (1-0) pysyivät rovaniemeläisittäin silti tällä kertaa kohtuullisina.

- Paljon poissaoloja meidän riveissämme kieltämättä. Haimme siitäkin johtuen täältä peliaikaa niille, jotka sitä tarvitsevat.

Kärjessä Mweetwa etenkin pääsi nyt pitkästä aikaa isoille minuuteille.

- Loppunumerot ovat tätä kautta varmastikin kohtuulliset. Selvää kuitenkin on, että Inter tätä peliä kautta linjan hallitsi, RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi tiivisti ottelun kulkua.

Inter vyörytti hyökkäyksiään pelin ensimmäisellä jaksolla vakuuttavalla tavalla. Toisella jaksolla turkulaisten karvauspaine laski ja RoPS pääsi paremmin peliin mukaan. Lopussa pallo saatii kertaalleen jopa Inter-maalin ylärimaan Mika-Matti Maisonvaaran toimesta.

Tuhlailua

Avausjaksolla RoPSin alin puolustuslinja oli kerrasta toiseen helisemässä kun vahvan jakson pelanneet Guillano Grot ja Kennedy Nwanganga hallitsivat vasenta kaistaa lähinnä rajattomalta näyttäneellä juoksuvoimallaan.

Illan avausmaali nähtiin vapaapotkun jälkitilanteesta. Mika Ojala keskitti ja Alberto Ramirez tykitti varmasti pallon kaukovetona komeasti maaliin 19. minuutin kohdalla.

Peli oli tällä osumalla pitkälti ohi vaikka voittomarginaali jäikin lopulta kapeaksi. Toisesta Inter-osumasta vastasi Ats Purje näyttävän keskikaistan syöttöpelin lopputulemana ottelun lopussa.

- Olen omaan peliimme suhteellisen tyytyväinen. Puolustus toimi, keskikenttä toimi, Interin valmentaja Job Dragtsma pohdiskeli.

- Mutta se miten tuhlaamme maalintekopaikkoja on ongelma. Ensimmäisen kahdeksantoista minuutin aikana loimme laskujeni mukaan kuusi sataprosenttista maalipaikkaa, koko ottelua koskien kahdeksantoista.

- Kaksi tehtyä maalia näistä paikoista on rehellisesti sanottuna aivan liian vähän, hollantilaisluotsi puhisi.

Jaro-peli sunnuntaina

RoPS jatkaa isoja pelejään Veikkausliigassa Jaroa vastaan sunnuntaina. Turun cup-ottelu oli siihen hyvä valmistava harjoitus eikä uusia takaiskuja repaleisiin joukkoihin varsinaisesti tullut.

Kertaalleen rovaniemeläisittäin kuitenkin oli syytä huoleen kun White Simwanza jäi dramaattisesti kentän pintaan ensimmäisen jakson lopussa vartalotaklauksen jälkitilanteessa.

- Otin Whiten pois toiselta jaksolta siksi, että säästymme lisävammoilta. Hän on varmuudella pelikuntoinen viikonloppuna, Mika Lumijärvi ilmoitti.

- Jatkamme taistelua sarjapaikasta sunnuntaina. Yhtään tätä tapahtumaa vähättelemättä sunnuntain Jaro-ottelu on meille se tärkein peli tässä ja nyt.