ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 kesäkuu 2009 14:44

RoPS jyräsi Suomen Cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Christopher Musonda iski maalin Vaasassa Christopher Musonda iski maalin Vaasassa

Rovaniemen Palloseura eteni perjantai-iltana odotetusti Suomen Cupin 6. kierrokselle, eli 32 parhaan joukkoon. Kolmosessa pelaavasta Vaasan Palloseura-junioreista ei ollut rovaniemeläisille vastusta, vaan Palosaaren kentällä käydyn ottelun päättyessä tulostaululla oli isäntien kannalta tylyt 0-4 (0-4) lukemat.

RoPSin maaleista vastasivat Christopher, Juha-Pekka Inkeröinen, Chileshe Chibwe ja Stephen Kunda. Ottelu oli RoPSin näytös, eikä VPS-j saanut kuin yhden laukauksen maalia kohti - senkin kulman jälkitilanteesta.

RoPSin kannalta suurin mielenkiinto ottelussa liittyi yli vuoden kentiltä polvivamman takia sivussa olleen tähtihyökkääjä Nchimunya "Drogba" Mweetwan paluuseen tositoimiin. Vaikka valmentaja Mika Lumijärvi lupasi ennakkoon Mweetwan pelaavan, toisin kuitenkin kävi.

- Katsoin viisaimmaksi, että "Drogba" jäi tästä ottelusta vielä pois. Kyseessä oli varotoimi, jolla saatiin miehelle reilu viikko lisää harjoitteluaikaa, meillä oli kuitenkin tähän otteluun runsaasti miehiä. Seuraavassa liigaottelussa 14.6. Jaroa vastaan mies on mukana, Lumijärvi lupasi. Ottelu on liigan ensimmäiseltä kierrokselta siirretty rästipeli.

Maalintekoharjoitukset

RoPS aloitti pelin aggressiivisesti kahden kärjen taktiikalla, jossa Musondan rinnalla pelasi Jussi Inkeröinen.

Jo alle 20. minuutin pelin jälkeen Chibwe riisti pallon, eteni vetopaikkaan ja pommitti numerot 0-1:een.

RoPSin toinen maali oli kuin oppikirjasta. Pallo pelattiin puolustuksen ja keskikentän kautta Musondalle vapaaseen paikkaan, josta kärkimies tälläsi pelivälineen verkkoon.

Kolmannen maalin puski Kunda Chanda Mwaban antamasta kulmapotkusta.Loppunumerot viimeisteli jo ennen taukoa Musonda Chibwen läpisyötöstä.

Toisella puoliajalla pelin tempo laski, ja RoPS suoritti runsaasti vaihtoja. Kentälle pääsivät Echiabhi Okodugha, Godfrey Chibanga ja Jukka Yrjänheikki. Mika Lumijärvi oli tyytyväinen.

- Vahva esitys meiltä. Vastustaja ei toki ollut meille mikään mittari, mutta olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja pelilliseen ilmeeseen. Etenkin Chibwe ja White Simwanza tekivät kentällä mitä tahtoivat. Lähdemme luottavaisin mielin Jaron kaatoon, ja positiivista mieltä lisää "Drogban" paluu kentälle Pietarsaaressa, Lumijärvi kertoi.

Cupin kuudes kierros pelataan 8-9.7, eikä ottelupareja ole vielä arvottu. Jos RoPS saa vastaansa liigajoukkueen, kotietu arvotaan, mutta jos vastustajaksi tulee alemman sarjan joukkue, saa se automaattisesti kotiedun.

RoPS: K-P. Syväjärvi, Maisonvaara, Ikäläinen, Kunda, Turpeenniemi, Pires (v. Yrjänheikki 46), Simwanza, Mwaba (v. Chibanga 46), Chibwe (v. Okodugha 46) Musonda, Inkeröinen.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 616 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309