ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 30 touko 2009 16:11

RoPS hakee kauden avausvoittoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntaina kotikentällään sarjajohtaja HJK:n. RoPS on vielä ilman voittoa tämän kauden Veikkausliigassa.

Heikon alkukauden takia joukkue myös vaihtoi valmentajaa menneellä viikolla. Valeri Bondarenko sai astua syrjään ja nyt puikoissa ovat Mika Lumijärvi sekä Zeddy Saileti. Valmentajan vaihdon jälkeen joukkueen ilmapiiri vapautui selvästi, ja tulevaan otteluun lähdetäänkin toiveikkaana ja joukkue on löytänyt kadonneen itseluottamuksen ja taistelutahdon. Vaikka RoPS on sarjan hännillä, tilanne ei ole vielä katastrofaalinen, sillä piste erot sarjassa ovat pieniä.

RoPS on kuudesta ottelustaan kerännyt kasaan ainoastaan kaksi pistettä. Ne ovat tulleet tasapeleistä IFK Mariehamnia ja JJK:ta vastaan.
HJK on sarjanvahva ennakkosuosikki, mutta valmentajanvaihdosta piristynyt RoPS lähtee haastamaan vahvalla itseluottamuksella. Rovaniemi on ollut paha paikka helsinkiläisille, ja tuoreessa muistissa on viime kauden RoPSin puhdas 2-0 voitto.

- Meidän peleissä yksi ongelma on ollut se, että välimatkat ovat kasvaneet liikaa. Emme ole saaneet keskikentälle tarpeeksi pelaajia, jonka takia olemme hävinneet liikaa kakkospalloja. Meidän pitää saada peliä tiiviimmäksi. Nyt hyökkäyspeli on kärsinyt sen takia, Mika Lumijärvi toteaa.

Lumijärven mukaan uuden valmennuskaksikon urakka alkaa kovimmalla mahdollisella vastuksella.

Hänellä on kuitenkin tiedossa tulevan vastustajan vahvuudet.
- HJK:n peli perustuu aika vahvasti heidän hyviin laitapelaajiin. Varsinkin Sorsa on viime aikoina ollut vahva. Meidän pitää pystyä estämään tämä ja tehdä siitä heille vaikeaa. Jos HJK joutuu pelaamaan enemmän keskustan kautta, niin se varmasti vaikeuttaa heidän pelaamistaan, Lumijärvi miettii.
Haastetta riittääkin, sillä RoPSin puolustus ei ole ollut alkukaudella erityisen nopea.

RoPS:lta ovat ottelusta edelleen sivussa pitkäaikaispotilaat sekä pelikiellossa oleva Janne Turpeenniemi.
- Sivussa sunnuntaina ovat Tenkula, Mweetwa sekä pelikiellossa olevat Turpeenniemi. Marko Koivuranta sai viime pelissä pienen tällin ja hänen pelikuntonsa on vielä epäselvä, Lumijärvi kertoo.

HJK menetti sairastuvalle TamU-ottelussa Ville Taulon, jonka reisi revähti. Sivussa on edelleen myös joukkueen kapteeni Tuomas Haapala, joka kärsii nilkkavammasta.

© 2009 RoPS

Luettu 1154 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309