ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 touko 2009 10:59

Saileti oli hiljentää Harjun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Lahtinen (ed.) ja Markus Paija (tak.) juhlivat JJK:n liigahistorian ensimmäistä maalia, jota todistavat myös RoPSin White Simwanza ja maalivahti Jung-Hyuk Kwon. Mika Lahtinen (ed.) ja Markus Paija (tak.) juhlivat JJK:n liigahistorian ensimmäistä maalia, jota todistavat myös RoPSin White Simwanza ja maalivahti Jung-Hyuk Kwon.

Rovaniemen Palloseuran asema jalkapalloliigan jälkijoukoissa ei helpottunut sarjan paikalliskierroksella, mutta kahden pisteen nipistäminen nousijaseura JJK:lta on kai laskettava torjuntavoitoksi.

Neljättä liigaotteluaan pelannut Jyväskylän Jalkapalloklubi tosin onnistui maalinteossa vasta RoPS:n kustannuksella, kun sarjapisteet jaettiin Harjulla lukemin 1-1.

- Olimme lähellä voittaa, mutta JJK hyödynsi hyvin tilanteensa. Meille kuului rankkari toisella jaksolla, kuittasi RoPS:n käskyttäjä Valeri Bondarenko.

- Lopussa annettu maali harmittaa aina, mutta itsehän kerjäsimme pelaamisellamme verta nenästä, kommentoi topparikapteeni Joonas Ikäläinen viitaten Zeddy Sailetin kokoiseen aukkoon viimeisen varttitunnin aikana.

Sailetin komea maali

Pelilliset hienoudet Harjulla jäivät vähiin, mutta Sailetin näyttävä johtomaali ihastutti jopa jyväskyläläisyleisöä.

Torstaina koettiin, että tuuli tuivertaa halutessaan Harjulla tanakasti, onhan kentän pinta korkeammalla kuin viereisen kaupungin keskustan kymmenkerroksisten talojen katot.

Vapaapotkuissa pallo ei ollut pysy paikallaan, kun tuuli lähti kuljettamaan sitä pitkin tasaista ruskeaa pelialustaa.

JJK:n mainokset ainakin saivat näkyvyyttä. Kun nollanolla alkoi jo turruttaa, seurasi moni kenttähenkilökunnan taistelua lentävien mainosten pystyssä pitämiseksi.

Eniten vihreää Harjulla nähtiin RoPS:n paidoissa.

- Harmittaa, että tuollaisella perunapellolla täytyy jalkapalloa pelata. Se ei ole mukavaa kummallekaan joukkueelle. Pitkää palloa emme ole pelanneet, koska se ei ole vahvuutemme, totesi JJK:n valmentaja Ville Priha kotiareenastaan.

RoPS livahti johtoon 38. minuutilla, kun Saileti pamautti todennäköisesti kauden upeimman maalinsa. Hän laukoi 25 metristä pomppivaan palloon, joka otti vahvan yläkierteen ja kaartoi vastustamatta yläriman kautta verkkoon.

- Olihan kieltämättä huikea maali, ihasteli jopa Bondarenko toista tuntia myöhemmin.

Lahtinen tasoitti

Tasoituksesta ja isäntien historiallisesta avausmaalista liigatasolla vastasi 84. minuutilla aikanaan RoPS:ssakin käväissyt tamperelainen Mika Lahtinen.

- Takatolpalta ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin vetää pallo tyhjään maaliin, Lahtinen kertasi. RoPS:n näyttävästi torjunut maalivahti Jung-Huyk Kwon peitti Ik Kyung Namin lähilaukauksen, muttei pystynyt suuntaamaan refleksitorjuntaansa riittävän kauas.

Nam tykitti vielä päätösminuutilla sisätolppaan, ja puolet Harjusta jo tuuletti.

- Ihan turhaan annoimme lopussa JJK:lle tilaa. Siinä näki, että Zeddy on tärkeä mies keskikentällämme, Ikäläinen korosti.

Laukaustilasto osoitti RoPS:n ahkeruutta lukemin 15-9, mutta verkkoa kohti Bondarenkon miehet osuivat vain neljästi.

JJK:n pomo Joni Vesalainen lupasi munkkikahvit sunnuntain HJK-pelissä, jos maalia ei nytkään nähdä. Lupaus tosin tuntuu pitävän avausosumasta huolimatta.

RoPS jää viettämään aikaa etelään suunnaten sunnuntaiksi Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Kokoonpanot

JJK: Mihaly Szerovay; Anssi Viren, Jukka Sinisalo, Markus Paija, Tuomas Latikka (46. Janne Hannula); Jukka-Pekka Tuomanen (66. Zakaria Abahassine), Toni Koskela; Tommi Kari, Christian Sund, Niko Markkula (46. Mika Lahtinen); Ik-Kyung Nam.

RoPS: Jung-Huyk Kwon; Janne Turpeenniemi (v), Stephen Kunda, Joonas Ikäläinen, Ville Syväjärvi; Whiteson Simwanza (v); Ekhiabhi Okodugha, Zeddy Saileti (80. Mika-Matti Maisonvaara), Chanda Mwaba, Chileshe Chibwe (80. Godfrey Chibanga); Christopher Musonda.

Pasi Peltola
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 662 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309