ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 09 touko 2009 14:45

Otteluennakko RoPS-IFK Mariehamn

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Veikkausliiga: RoPS - IFK Mariehamn, Susivouti sunnuntaina 10.5. klo 18.30

Asetelma: IFK on ollut alkukauden yllättäjä. Liigan huhtikuun valmentajaksi valittu Pekka Lyyski on saanut joukkueensa hyvään iskuun. Voi olla, ettei IFK saa jalkeille aivan parasta miehistöään, sillä keskikenttämies Olofssonin ja hyökkääjä Anttilaisen pelaaminen on epävarmaa. Pahasti viime kaudella loukkaantunut maalivahti Ochieng on pelikuntoinen, mutta tuskin ohittaa vielä Långbackaa avauksessa. RoPS pelasi Interiä vastaan ajoittain lupauksia antavasti ja sai luotua lukuisia maalipaikkoja. Kuitenkin aggressiivisuutta kaivataan huomattavasti lisää. Puolustus oli edelleen haavoittuvainen, mutta selkeästi aiempaa parempi.

Taktiikka: Pelinopeutta pitäisi nostaa, sillä painissa RoPS ei pärjää fyysiselle IFK:lle. IFK on viljellyt pitkiä palloja maalille, jossa kookkaat kärkipelaajat voittavat pääpalloja. Lyyski peluuttaa yleensä kahta miestä keskikentän pohjalla. Keskeltä on vaikea tulla läpi, sillä myös IFK:n topparit ovat vahvoja. RoPSin pitäisi pyrkiä pelaamaan suoraviivaisesti laitojen kautta ja laitapuolustajien on noustava aiempaa rohkeammin. Syväjärvi taisteli kelpo pelin Interiä vastaan, mutta olisiko Chibanga hyökkäyssuuntaan parempi ratkaisu? Syväjärven kovuutta voitaisiin käyttää keskikentällä. Huonokuntoinen kenttä ei suosi maassa pelaamista. Silti lienee ainoa vaihtoehto pelata suoraviivaisesti maassa, sillä pääpalloissa RoPS jää kakkoseksi. Suoraviivaisuus on avainasemassa, sillä pikkunäppärä syöttöpeli ei toimi talviterässä olevalla "Suskalla". IFK:n puolustus pelaa linjassa aluepuolustusta, joten nopeilla pystyjuoksuilla linja on murrettavissa.

Seuraa tätä: RoPSin luottopuolustaja Janne Turpeenniemen tavaramerkkinä ovat olleet nopeat nousut. RoPS tarvitsee Turpeenniemen nousuja saadakseen paineen hyökkäysalueelle. Turpeenniemi saa vastaansa Ante Simunacin. IFK:n vasen laituri, Bayer Munchenin kasvatti Simunac on ollut alkukauden sensaatio. Pystyykö Turpeenniemi hyökkäämään, vai pakottaako nopea ja taitava kroaatti "Pikku-Bimben" puolustuskannalle?

Arvio: IFK on tällä hetkellä yksi sarjan kovimmista joukkueista. Kotietu painaa kuitenkin sen verran, että tärkeä tasapelipiste on otettavissa.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 568 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309