perjantai, 08 touko 2009 11:22

Bantamoi pilasi RoPSin illan liimaamalla kaksi rankkaria

Sierra Leonen ”leijona” Patrick Bantamoi oli ilmiömäinen Interin maalissa. Kahden rankkarin ohella hän teki RoPSin muutkin maalintekoyritykset tyhjiksi. Sierra Leonen ”leijona” Patrick Bantamoi oli ilmiömäinen Interin maalissa. Kahden rankkarin ohella hän teki RoPSin muutkin maalintekoyritykset tyhjiksi.

Rovaniemen Palloseuran kauden ensimmäisestä Veikkausliigan kotiottelusta tuli vierailija Inter Turun maalivahdin Patrick Bantamoin show. Sierra Leonen "leijona" oli ilmiliekeissä torjumalla toisella jaksolla peräti kaksi RoPSin rangaistuspotkua. Viime kauden mestari iski tarvittavat maalit avausjaksolla ja vei pisteet mennessään 0-2 (0-2).

Omat rangaistuspotkut alkavat olla RoPSille varsinaista myrkkyä. Viime kaudella joukkueelle vihellettiin kaksi rankkaria ja molemmat hutiloitiin. Uusi kausi alkoi samoin sävelin.

- Olemme harjoitelleet rankkareita ja meillä oli sovittuna kaksi pelaajaa, jotka rankkarit ampuvat. Molemmat missattiin, joten tämä oli kyllä laukaus myös valmentajan sydämeen, murehti RoPSin käskyttäjä Valeri Bondarenko.

Virolaisvalmentaja vakuutti, että asia otetaan joukkueen sisällä puheeksi ennen sunnuntain kotipeliä IFK Mariehamnia vastaan.

Sama temppu 2007

Bantamoi on ollut melkoinen rankkarihirmu tolppien välissä. Viimeksi hän torjui kaksi rangaistuspotkua Turun Palloseuraa vastaan kaudella 2007.

- Tämä on paljolti itseluottamuskysymys. Olen kuitenkin torjunut Suomessa pelatessani enemmän rankkareita kuin päästänyt maaliin, Bantamoi kertoi.

Itseluottamuksesta kertoo sekin, että hän kävi ilmoittamassa RoPSin Chanda Mwaballe ottavansa hänen laukauksensa kiinni. Veto oli hyvä, mutta Bantamoi liimasi pallon.

Christopher Musondan rankkarin mies liimasi helpommin 10 minuuttia myöhemmin. Ensimmäisen rankkarin hankki Echhiabhi Okodugha heti 2. jakson ensimmäisellä minuutilla. Toisessa tilanteessa Interin Ville Nikkari niittasi Musondaa suoraan jalkaan.

Bantamoi keräsi ansiosta palkintoraadin mitalit ja pokaalit. Hän pohjusti jo avausjaksolla kahdella huipputorjunnalla vieraiden karkumatkaa. Varsinkin tuplatorjunta Chileshe Chibwen laukaukseen ja Musondaan puskuun oli ammattimiehen käsialaa.

Inter-vahti Bantamoi torjuu tässä RoPSin Chanda Mwaban rangaistuspotkun.

RoPS vei toisen jakson

Erikoinen ottelu oli kaksijakoinen. Inter hallitsi avausjaksoa ja teki kaksi helpohkoa maalia. Ensimmäinen laukoi hollantilaiskärki Guillano Grot, kun RoPS-toppari Stephen Kunda mittoi väärin Claudio Verinon pystysyötön. Toinen tuli vain muutama minuutti myöhemmin, kun Mika Ojala pääsi pyssyttämään toisesta aallosta Sami Sanevuoren keskitykseen. RoPSin korealaisvahti Kwon torjui pari pahaa paikkaa ja piti takaiskut kahdessa.

Kenttä kääntyi tyystin 2. jaksolla. Nyt vei RoPS peliä ja Inter peruutteli. Turkulaisten valmentaja Job Dragtsma ilmoitti olevansa tyytymätön toisen jakson peliin.

- Se oli köyhä esitys meiltä. Lopetimme yksinkertaisesti pelaamisen, hollantilainen ihmetteli.

RoPS hukkasi kuitenkin paikkansa päästä vielä taistelemaan pisteistä. Rankkarien lisäksi hyvät tekopaikat jäivät vähiin.

- Harmittaa tosi paljon. Inter pelasi yksinkertaista peliä ja me teimme kaksi yksinkertaista virhettä. Pisteet lähtivät Turkuun aivan liian helposti, myönsi RoPSin kapteeni Joonas Ikäläinen.

RoPSin puolustuspeliin jäi rutkasti parannettavaa. Inter pääsi turhan helposti huseeraamaan puolustuksen selustaan. Ikäläinen mukaan hän ei ole vieläkään löytänyt yhteistä säveltä Stephen Kundan kanssa.

Valeri Bondarenkon mielestä lopputulos ei kerro koko totuutta RoPSin pelaamisesta.

- Pelasimme ihan kohtalaisen pelin. Hallitsimme totaalisesti 2. jaksoa, mutta sallimme Interin tehdä 1. jaksolla kaksi maalia ja itse missasimme kaksi rankkaria.

Kentällä jäi monella parantamisen varaan. Nigerialaislaituri Okodugha oli oudon saamaton eikä Chanda Mwaban pelinrakentelussakaan ollut hurraamista. Hän hävisi kaksinkamppailut liian usein.

Susivoudin ns. nurmea ei kukaan kehunut, mutta molemmille se oli pomppuisena yhtä hankala.