torstai, 30 huhtikuu 2009 12:20

RoPS jaksoi puoli tuntia

Lahden Drilon Shala (oik.) ahdistelee RoPSia. Pinteessä tällä kertaa Ville Syväjärvi ja Chanda Mwaba. Lahden Drilon Shala (oik.) ahdistelee RoPSia. Pinteessä tällä kertaa Ville Syväjärvi ja Chanda Mwaba.

Rovaniemen Palloseuran jalkapalloilun liiga-avaus oli loistavaa näytöstä puoli tuntia, mutta sitä on vaikea todeta lopputuloksesta.

Vasta kolmannella yrityksellä riittävän tasokkaan kentän omaavan vastustajan löytänyt (Pietarsaaren ja Jyväskylän pelit siirrettiin) RoPS joutui nöyrtymään FC Lahden käsittelyssä maalein 1-4 (1-2).

- Odotimme enemmän. Tulos on varmaankin pahempi kuin olisi kuulunut olla. Analysoitavaa loppuviikoksi riittää, harmitteli RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko.

- Ottelun alku ei näyttänyt meidän kolmannelta ja RoPSin ensimmäiseltä ottelulta. Avausjakson lopulla alkoi kuitenkin selvitä, että pystymme pelaamaan pallon vastustajan linjasta läpi, iloitsi lahtelaiskäskyttäjä Ilkka Mäkelä.

Mäkelä ei epäröinyt kertoa voiton käsikirjoitusta jo ennen peliä illan VIP-vieraille esiintyessään.

- Jos afrikkalaispelaajat joutuvat puolustamaan paljon, heillä ei ole kivaa. Tärkeä hoitaa pelin alku niin, etteivät he saa palloa jalkaansa, Mäkelä puntaroi.

RoPSin avauksessahan afrikkalaisia oli kahdeksan. Taktiikka alkoi purra puolen tunnin jälkeen.

Hyvä Suomi

Kun RoPS:n yhdeksän ulkomaalaissyntyisen pelaajan kokoonpano oli kuulutettu, kaikui Hiihtostadionin katsomosta: "Hyvä suomalaisjalkapalloilu".

Karjaisu osui osittain omaan nilkkaan jo kolmea ja puolta minuuttia myöhemmin, kun Mohamed Fofana laukoi Rafaelin esityöstä kotijoukkueen johtoon.

RoPS:lle ei jäänyt avausjaksosta hävettävää. Yksinäinen kärkimies Christopher Musonda laukoi tilanteen tasoihin seitsemännellä minuutilla runnottuaan isäntien topparien Heikki Haaran ja Toni Huuhkan välistä vetopaikkaan.

Lahden riveissä kaivataan jalkavaivaista Janne Moilasta. Huuhka ponnisti liigaviheriöille suoraan kakkosen putoajaryhmästä (City Stars).

Puoleen tuntiin asti RoPS hallitsi peliä. Musonda takoi hetkeä osumansa jälkeen tekopaikan Godfrey Chibangalle, mutta viime hetkellä kaksikon uhkaamista viidestä puolustuslinjan isännästä yksi ehti väliin.

Myös Joonas Ikäläisen pusku rovaniemeläisten ottelun ainoaan kulmapotkuun olisi saattanut venyttää verkkoa.

Satunnaisia iskuja

RoPS joutui tauolle tappiotilanteessa otteen herpaannuttua avausjakson viimeisen viisiminuuttisen aikana. Rafael ehti jo kärkkyä paria läpiajoa, kunnes RoPS:n puolustuslinjan vasemman puolen pettäminen tuli kalliiksi.

Rafael livahti läpi, mutta tarjosi tekopaikan vierelleen tyhjän maalin edessä olleelle Eero Korteelle.

Tauon jälkeen RoPSin hyökkäykset olivat satunnaisia iskuja.

Ratkaisun makua oli aistittavissa Drilon Shalan puskettua 65. minuutilla tilanteeksi.

Lahtelaisten kahden viimeisimmän pohjat keskitteli Konsta Hietanen, jonka tarkka ja luja kierteinen keskityspallo ei antanut puolustuslinjalle enää varaa reagointiin.

- Siinä oli alla puolenvaihto, huikea keskitys heti ja upea puskumaali.

- Ihan tuli omat peliajat mieleen, naurahti Rovaniemelläkin pelailemassa käynyt Mäkelä ratkaisuosumasta.

Sinetin ohjasi vaihtopelaaja Jussi Länsitalo, kun RoPSin puolustus ei enää viitsinyt seurata lyhyen kulmapotkun jälkeen vartioitaviaan maalinedustalla.

- Puoli tuntia pidimme hyvin palloa, mutta toinen päästetty maali tuli ikävään aikaan. En tiedä väsyimmekö, mutta tauon jälkeen oli hankalaa, kommentoi 280. liigaottelussaan 84 minuuttia pelannut 40-vuotias Zeddy Saileti.

- Nyt on tärkeää saada joukkueen itseluottamus pysymään hyvänä, Bondarenko korosti.

Litti piilossa

Ai niin, olihan kentällä myös Jari Litmanen.

Isäntien maalit syöttivät kuitenkin tällä kertaa kahdesti mieheen asialla olleet Rafael ja Hietanen.

- Pelaamisemme ei ole mitenkään valmista, mutta toisella puoliajalla paransimme, Litmanen kommentoi.

Ottelufakta

Maalit: 1-0 Fofana (4.), 1-1 Musonda (7.), 2-1 Eero Korte (45.), 3-1 Drilon Shala (65.), 4-1 Jussi Länsitalo (82.)

Kokoonpanot:

FC Lahti: Viktor Szentpeteri; Henri Toivomäki, Heikki Haara, Toni Huuhka (71. Jukka Veltheim), Konsta Hietanen; Jukka Vanninen; Mohamed Fofana (v, 61. Jussi Länsitalo), Eero Korte, Jari Litmanen, Drilon Shala (78. Kaarlo Rantanen); Rafael.

RoPS: Jung-Hyuk Kwon; Ville Syväjärvi (70. Mika-Matti Maisonvaara), Stephan Kunda, Joonas Ikäläinen, Ekhiabi Okodugha; Whiteson Simwanza (v); Godfrey Chibanga, Zeddy Saileti (84. Jeferson Pires), Chanda Mwaba, Chileshe Chibwe; Christopher Musonda.