ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 16 huhtikuu 2009 11:26

Löytyykö RoPSin oikea kurssi ajoissa?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS lähtee alkavaan Veikkausliigakauteen taas haastavista asetelmista. Liigacupissa uudistunut joukkue haki vielä itseään. Yksilötasolla voidaan jo esittää arvioita muutamista uusista pelaajista.

Maalivahti Kwon on liigavahti ja jopa sarjan eliittiä jalalla pelaamisessa ja avauksissaan. Whiteson Simwanza ei ole repivä ja pureva "koira", miksi ankkuripelaajat usein mielletään. Oikealla sijoittumisella, pelinlukutaidolla ja hyvillä syötöillä keskikentän pohjalla voi menestyä muutkin kuin fyysiset kovanaamat. Harjoituspelien perusteella tämä rooli on Simwanzalle löytymässä, liigacupissa se oli vielä täysin hukassa.

Echiabhi Okodugha on älykäs ja tekninen jalkapalloilija, joka voi pelata useammalla paikalla. Jeferson Pires on osoittautumassa täydelliseksi virhehankinnaksi, eikä brassi ole pysynyt harjoituspeleissäkään kyydissä. Ville Syväjärvi on pelannut mukavasti ja peliaikaa on luvassa etenkin pelottavan kapeassa puolustuslinjassa. Kauden yllättäjä voi olla Mika-Matti Maisonvaara, jonka otteet ovat olleet ilahduttavia.

RoPSin hyökkäyspeli on ollut täysin riippuvainen Nchimunya Mweetwan pelaamisesta. Uusi polvivamma oli paha takaisku, mutta Christopher Musonda näyttäisi olevan hyvä korvaaja. Jos Mweetwa kuntoutuu aikataulussa, on RoPSilla erinomainen kärkipari. Kokonaisuudessaan RoPSilla on riittävästi taitoa, mutta onko riittävästi kovuutta? Etenkin keskialueella voi tulla vaikeuksia, jos vastustaja pelaa fyysistä ja jopa rumaa peliä. Todennäköisesti RoPS tulee tarvittaessa pelaamaan kolmen miehen keskustalla, jossa Mwaban ja Simwanzan tukena ovat joko nuori lupaus Chibanga, Saileti, Okodugha tai riittävän kovaotteinen Syväjärvi.

Valeri Bondarenko ei pystynyt omaksumaan kotihalliinsa soveltuvaa taktiikkaa liigacupin aikana. Cupin jälkeen on kuitenkin näyttänyt paremmalta. Harjoituspeleissä joukkueella on ollut pelisysteemi, ja pelaajien roolit ovat olleet paremmin selvillä. Vastustajat ovat olleet heppoisia, mutta silti pelit todistivat RoPSin olevan joukkue, kun aiemmin se oli lähinnä sekalainen joukkio hortoilevia yksilöitä.

Muutoksen takana lienee Zeddy Sailetin mukaantulo. Bondarenko on saanut rinnalleen RoPS-ikonin, joka on osoittautunut erinomaiseksi aisapariksi. Todennäköisesti Sailetin rooli taktisella puolella on perinteistä kakkosvalmentajaa suurempi. Lisäksi Saileti tuntee suomalaisen jalkapallon ja hänen auktoriteettinsa suhteessa pelaajiin on ehdoton. Bondarenko tekisi viisaasti ottaessaan Sailetin osaamisesta kaiken irti. RoPSilla ei ole varaa antaa tasoitusta joukkuepelien tärkeimmällä osa-alueella eli valmennuksessa.

Ennustaisin, että tulevaisuudessa RoPS siirtyy valmennuksessa Zeddy Sailetin aikaan.

Kentältä puuttuu edelleen selkeä johtaja. Kapteeni Joonas Ikäläinen ei ole vielä pystynyt ottamaan tätä velvoittavaa viittaa harteilleen.

Pelaajamateriaalinsa puolesta RoPS taistelee sijoista 8-10, mutta nämä sijat edellyttävät nappionnistumista ja loukkaantumisien välttämistä. Sarjan alku on haastava, kaksi vierasottelua, ja kotiavauksessa mestari Inter.

Kokonaisuudessaan RoPSin peli ei ole vielä niillä jengoilla, joita liigassa menestyminen edellyttää, mutta suunta on oikea.

Puukatsomosta
Markku Saukko

© 2009 Lapin Kansa

Luettu 467 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309