ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 20 helmikuu 2009 11:46

Otteluennakko RoPS - JJK (Jyväskylä)

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Liigacupia: RoPS - JJK lauantaina 21.2. klo 14.00 Ounashallilla

Asetelma: RoPSin Liigacupin tärkein yksittäinen peli, sillä sarjanousija JJK:lle on hyvä näyttää kaapin paikka jo nyt. RoPS oli Inter-tappiossa vielä talviterässä, ja pelituntuman puute näkyi tempon hitaudessa. Joukkuepelaaminen oli vähäisen yhteisharjoittelun takia epäyhtenäistä. Ilahduttavaa olivat maalivahti Kwonin huippuotteet, ja testissä olevien sambialaisten lupaava peli. JJK taipui avausottelussaan TPS:lle selvästi maalein 3-1.

Taktiikka: RoPS siirtänee Pireksen kymppipaikalle, ja hän tarvitsee avukseen target-tyyppisen pelaajan. Jos JJK:n valmentaja Ville Priha jatkaa kokeilujaan ja peluuttaa topparina yleensä keskikentällä viihtyvää Matti Lähitietä, jää toppariosasto varsin pienikokoiseksi. Näin kulmissa ja vapaapotkuissa vahva pääpelaaja Joonas Ikäläinen saa tilaisuuden maalintekoon. Priha suosii perinteistä 4-4-2 muodostelmaa, mutta on rukannut kokoonpanoja ahkerasti talven otteluissa.

Seuraa tätä: RoPSin Chanda Mwaba oli harvoja onnistujia Inter-ottelussa. Mwaba on taitava hyökkäävä keskikenttämies. Sambialainen liikkuu vahvasti ja erinomaisella tekniikallaan suojaa palloa hienosti. Mwaba ottanee kapellimestarin viitan RoPSin keskikentällä. Hänen pelinsä on näyttävää, mutta joskus tehotonta. Hän tarvitseekin yläpuolelleen aktiivisen palloa hakevan hyökkääjän. Mwaba ei pyri hanakasti itse ratkaisuihin, vaan hakee syötöillään hyökkääjiä. JJK:n keskikentän pohjalla pelannee Jarosta siirtynyt Jukka-Pekka Tuomanen. Tuomanen pyrkii pelaamaan fyysisesti, sillä taitotasossa hän häviää Mwaballe. Tuomanen on peruspeliltään liigatasoa, mutta ailahtelevaisuus on ollut TPS-kasvatin ongelma.

Arvio: RoPS kaataa JJK:n ja saa henkisen yliotteen tärkeisiin Veikkausliigapeleihin.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa  

Luettu 895 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309