tiistai, 17 helmikuu 2009 10:38

Otteluennakko RoPS - Inter Turku

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Liigacup: Rovaniemen Palloseura - FC Inter Turku keskiviikkona 18.2. klo 18 Ounashallissa.

Asetelma: RoPS pelaa ensimmäisen Liigacupin ottelunsa. Vaihtuvuus RoPSin riveissä on ollut suurta, ja joukkue on pahasti loukkaantumisten ja sairastapausten runtelema. Pelistä pois ovat Jarno Tenkula, Chileshe Chibwe, Janne Turpeenniemi ja viime kesän polvioperaation jälkeen harjoitteluun keskittyvä ykköspyssy Nchimunya Mweetwa. Inter menetti viime kauden jälkeen tärkeät Jos Hooiveldin ja Dominic Chatton. Inter on testannut isoa joukkoa pelaajia, ja myös Rovaniemellä voi olla mukana uusia miehiä. Inter ei ole ollut odotetussa iskussa ja Liigacupin se on avannut kahdella tappiolla.

Taktiikka: Pieni Ounashalli pakottaa joukkueet hieman erilaiseen pelityyliin normaalikokoiseen kenttään verrattuna. Juoksutilaa puolustuslinjan takana on vähän, eikä laidoilla ole juuri tilaa. Joukkueet pyrkivät todennäköisesti ampumaan kaukaa ja hakemaan ratkaisuja erikoistilanteista. Valeri Bondarenko on suosinut 4-4-1-1 ryhmitystä. Job Dragtsma käyttää yleensä hyökkäävää 4-3-3 ryhmitystä. Nähtäväksi jää, lähteekö Inter kolmella kärjellä myös ahtaaseen hallipeliin?

Seuraa tätä: Kapeassa hallissa laitapelaamisen rooli jää vähäiseksi, joten "sota-alueeksi" nousee keskusta.

RoPSin toppari Joonas Ikäläinen on ulottuva, vahva ja erinomainen pääpelaaja. Ikäläinen on isoksi pelaajaksi nopea. Ikäläisellä on pieniä puutteita pallollisessa pelaamisessa ja pelin avauksissa. Interin keskushyökkääjä Timo Furuholm haastaa Ikäläisen kovalla liikkeellään. Maaliahne Furuholm on rohkea 1 vs. 1 tilanteissa, ja rymistelee isokokoisena rohkeasti maalille. Ikäläisen liike kuitenkin riittää Furuholmia vastaan, ja toppari vie pääpallot.

Arvio: Ottelu jää vähämaaliseksi. Inter on ennakkosuosikki, mutta RoPS voi vaikeuksistaan huolimatta kotihallissaan venyä tasapeliin, ja jopa voittoon, sillä mestarikin on nyt haavoittuvainen.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 558 kertaa