ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 helmikuu 2009 01:34

RoPS testaa sambialaista keskikenttämiestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura testaa Liigacupissa myös toista Sambialaista keskikenttämiestä. Jo aiemmin seura tiedotti 19-vuotiaan Godfrey Chibangan saapumisesta Rovaniemelle testiin. Seura on kuitenkin koko ajan pyytänyt ”isompaa kalaa” eli kokenutta puolustavaa keskikenttämiestä.

Keskiviikkona RoPS sopi 9 A-maaottelua vuonna 2008 pelanneen Whiteson Simwanzan testaamisesta. Simwanza on 24-vuotias ja 183 cm pitkä. Hänen entinen seuransa on Sambian pääsarjan Young Arrows. Hän saapuu Rovaniemelle tiistaina 10.2. Samalla lennolla saapuvat Chibanga ja kolmatta kauttaan RoPSissa aloittavat Nchimunya Mweetwa ja Stephen Kunda.

Chanda Mwaba ja Chileshe Chibwe saapuvat jo loppuviikosta Rovaniemelle. Seuraikoni Zeddy Saileti tulee napapiirille viikkoa myöhemmin. 

RoPS oli Simwanzan kintereillä jo viime kaudella, mutta voimassaoleva sopimus esti miehen siirtymisen.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala oli erittäin toiveikas uusien testimiesten suhteen.
- Zeddy Saileti ja George Chilufya ovat katsastaneet meille nämä pelaajat. Chibanga on nuori tulevaisuuden lupaus, mutta Simwanzan pitäisi olla heti selkeä vahvistus liigatasolle. Simwanzan pelaa kontrolloivana keskikenttämiehenä, ja meillä on tälle tontille tarve kovan luokan pelaajalle, Kiistala kertoo.

Simwanza on pelannut viimeksi tammikuun alussa Afrikan maiden Confederation Cupissa, joka on Afrikan maiden mestaruussarjassa toiseksi sijoittuneiden seurojen kilpailu, ja vastaa lähinnä UEFA-cupia. Confederation Cupissa Simwanza on edustanut Red Arrowsia, joka on Young Arrowsin sisarseura.

Simwanza ja Chibanga pelannevat RoPSin Liigacupin avauksessa FC Interiä vastaan 18.2.

© 2009 RoPS 

Luettu 581 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309