ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 16 joulukuu 2008 10:19

RoPS avaa liigacupin mestari Interin kanssa Ounashallissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Viime kesän liigataistossa Rovaniemellä RoPS ja FC Inter päätyivät tasapeliin. Kuvassa Zeddy Saileti vie pallon Henri Lehtoselta. Oikealla hollantilainen Jos Hooiveld, joka siirtyi kauden jälkeen Ruotsiin. Viime kesän liigataistossa Rovaniemellä RoPS ja FC Inter päätyivät tasapeliin. Kuvassa Zeddy Saileti vie pallon Henri Lehtoselta. Oikealla hollantilainen Jos Hooiveld, joka siirtyi kauden jälkeen Ruotsiin.

Jalkapallon viime kauden liigamestari FC Inter Turusta on Rovaniemen Palloseuran ensimmäinen vastustaja Liigacupissa. Joukkueet kohtaavat Ounashallissa keskiviikkona 18. helmikuuta.

Hollantilaisen Job Dragtsman luotsaama joukkue voitti viime kaudella myös liigacupin, joten mittari on RoPSille kovin mahdollinen.

RoPS pelaa liigacupin kotiottelunsa puolentoista viikon aikana. Lauantaina 21.2. vastassa on liigaan noussut JJK Jyväskylästä ja seuraavana lauantaina 28.2. Maarianhaminan IFK.

Vieraspelit leirinä

Vierasottelut RoPS pelaa reilun viikon mittaisen etelän leirin aikana. Tampere Unitedilla ei ole tällä erää pelikelpoisia olosuhteita Tampereella, joten se vie RoPSin 7. maaliskuuta Seinäjoelle, missä on uusi halli. TamU pelaa kotiotteluistaan kaksi Seinäjoella ja yhden Porissa.

RoPSin Etelä-Suomen turnee jatkuu tiistaina 10. maaliskuuta FC Lahden vieraana. Ottelu pelataan Kisapuiston kentällä. Liigacupin alkusarja päättyy RoPSin osalta perjantaina 13. maaliskuuta, jolloin vastassa on Pasi Rautiaisen Turun Palloseura Kupittaalla.

- Tavoitteena on, että koko pelaajaryhmä on käytössä heti liigacupin avauksessa. Uusista pelaajista Jarno Tenkula liittyy joukkueeseen helmikuun alussa ja Marko Koivurannan opiskelut päättyvät Ylivieskassa helmi-maaliskuussa. Toki "Make" on joukkueen mukana jo aiemminkin, kertoo RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

RoPSin pelaajarinkiin haetaan vielä laajennusta. Neuvotteluja on menossa niin kotimaisten kuin sambialaispelaajien kanssa. Kiistalan mukaan Sambiasta on tavoitteena tuoda näytille 3-4 uutta pelaajaa.

- Osa tulee testiin, osan kanssa on tavoitteena tehdä suora sopimus, Kiistala kertoo.

RoPSin virolaisvalmentaja Valeri Bondarenko on ollut jo Rovaniemellä ja vetänyt mm. Kemijoki-Akatemian harjoituksia. - Bondarenko lähtee joulun ajaksi kotiin ja palaa Rovaniemelle tammikuun alussa.

Liigacup alkaa 20.1.

Liigacup pelataan lohkovaiheessa yksinkertaisena sarjana kahdessa seitsemän joukkueen lohkossa, joista kummastakin neljä parasta joukkuetta selviytyy jatkopeleihin.

Liigacup alkaa tiistaina 20. tammikuuta lohko II:n ottelulla FC Honka - KuPS ja alkulohkovaihe saadaan päätökseen tiistaina 17. maaliskuuta, jolloin pelataan lohko I:n ottelu IFK Mariehamn - Tampere United sekä lohko II:n ottelu KuPS - FC Haka.

Liigacupin lohkovaiheen otteluohjelman laatiminen on vaatinut osin melko luoviakin järjestelyitä.

Otteluita pelataan muun muassa Porissa, Seinäjoella ja Lappeenrannassa.

- Kaikilla seuroilla ei ole käytössä Liigacup-kelpoista kenttää, joten otteluita pelataan muuallakin kuin ns. liigapaikkakunnilla. On sääli ja ehdottomasti kehitystä vaativa asia, että kaikilla, edes kaikkein suurimpiin talousalueisiimme kuuluvilla liigapaikkakunnilla kuten Tampereella ei löydy pelikelpoisia olosuhteita, Veikkausliigan kilpailupäällikkö Peter Lundström sanoo.

- Lisäksi Jyväskylään ja Rovaniemelle on kaudelle 2009 myönnetty poikkeuslupa pelaamiseen alimittaisella kentällä, koska molemmille paikkakunnille on jo ensi kesäksi rakenteilla täysimittaiset tekonurmet.

Varakenttä jos jatkoon

Liigacup jatkuu lohkovaiheen jälkeen puolivälierillä, jotka pelataan lauantaina 21. maaliskuuta ja välierät puolestaan pelataan lauantaina 4. huhtikuuta sekä finaali keskiviikkona 15. huhtikuuta.

Seurojen kanssa on sovittu, että kaikki alkulohkovaiheessa käytössä olevat kentät eivät ole pelikelpoisia jatkopeleissä. Jos esimerkiksi RoPS etenee jatkoon, joutuu se pelaamaan kotiottelunsa varaskentällä, Oulussa tai Kemissä jos Junkohalliin on siihen mennessä saatu keinonurmi.

- Tällä halutaan varmistaa se, että jatko-ottelut pelataan mahdollisimman hyvissä olosuhteissa. Ensisijaisesti ne pelataan luonnollisesti kotiedun saavan joukkueen kotikentällä, mikäli tämä täyttää vaatimukset. Toissijaisesti ottelut pelataan etukäteen hyväksytyllä varakentällä ja kolmantena mahdollisuutena on pelata ottelu vierasjoukkueen kentällä, joka on jatko-otteluihin hyväksytty, Lundström valottaa.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1008 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309