ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 marraskuu 2008 10:35

Marko Koivuranta palaa RoPSin riveihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Marko Koivuranta palaa RoPSiin yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Marko Koivuranta palaa RoPSiin yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Puolustaja Marko Koivurannasta tuli Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen 15:s sopimuspelaaja. RoPS pestasi 30-vuotiaan Koivurannan maanantaina kahden vuoden kontrahdilla.

Koivuranta on monelle yllätysnimi liigaryhmään. Toimitusjohtaja Jouko Kiistala pitää hankintaa kuitenkin "hyvän tason pakkina". Koivuranta on viihtynyt puolustuksen vasemmalla sivustalla, mutta hän pystyy tarvittaessa pelaamaan muuallakin.

Koivuranta on paluumuuttaja, sillä hän on alunperin RoPSin kasvatti. Lupaavan junioriuran jälkeen lahjakas pelimies ehti pelata napapiirillä liigaa neljä kautta ennenkuin siirtyi etelään. RoPSin jälkeen seurasi neljä kautta FC Jazzin liigajoukkueessa ja miehen tilillä onkin 134 liigaottelua.

Porista Koivuranta siirtyi kahdeksi kaudeksi Ykkösen AC Ouluun ja kaksi viimeistä vuotta hän on asunut ja pelannut Ylivieskassa. YPA pelaa kakkosdivaria.

Opiskelut loppusuoralla

- Elämäntilanne alkaa olla sellainen, että nyt on kotiinpaluu paikallaan. RoPSin tarjoukseen oli helppo tarttua, Koivuranta myönsi.

Hän on opiskellut viime vuodet sosiaalialaa ammattikorkeakoulussa ja nämä opinnot ovat nyt loppusuoralla. Opiskelun ohella Koivuranta on tehnyt lastensuojelualan töitä yksityisellä puolella.

- Tavoitteena on valmistua ensi vuoden aikana sosionomiksi. Koulu loppuu maaliskuun alkuun mennessä, mutta pyrin olemaan sitä ennen joukkueharjoituksissa niin paljon kuin mahdollista, Koivuranta kertoo.

Vaikka viime kaudet ovat menneet Kakkosessa, Koivurannan mukaan Keski-Pohjanmaalla on tehty tosissaan töitä lajin eteen.

- YPA:lla alkaa olla kasassa joukkue, jolla taistellaan noususta Ykköseen, hän vakuutti. Rovaniemi-kiintiön täyttää ensi kaudella FC Santa Clausista siirtynyt hyökkääjä Antti Peura.

Liiga nuorentunut

Koivurannan mielestä Suomen liiga on muuttunut viime vuosina.

- Joukkueiden keski-ikä on selvästi laskenut ja liigasta on tullut entistä enemmän kasvattajasarja. Vaikka vaatimustaso ei varmasti ole pudonnut, palkat ovat laskeneet, Koivuranta tietää. Hän on katsellut jalkapalloseuran pyörittämistä myös pöydän toiselta puolelta AC Oulussa ja YPA:ssa.

Koivurannan tilillä on jalkapallon poikamaaottelujen lisäksi myös 20 miesten futsalmaaottelua.

- Futsal ei ole juuri nyt ollut ohjelmassa, mutta täällä se on talvella hyvä treenilaji, kun varsinaista jalkapallohallia ei ole.

RoPSin sopimuspelaajat 26.11.: Chileshe Chibwe (sopimus loppuu 2012), Joonas Ikäläinen (2009), Juha-Pekka Inkeröinen (2009), Stephen Kunda (2012), Marko Koivuranta (2010), Mika-Matti Maisonvaara (2010), Juuso Majava (2009), Chanda Mwaba (2012), Nchimunya Mweetwa (2013), Zeddy Saileti (2009), Kari-Pekka Syväjärvi (2009), Ville Syväjärvi (2009), Jarno Tenkula (2009), Janne Turpeenniemi (2011), Jukka Yrjänheikki (2009).

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1264 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309