ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 syyskuu 2008 12:25

RoPS ponnisti ylös suosta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vanha herra Zeddy Saileti(kesk.) puski ottelun voittomaalin Mika Nurmelan(vas.) vapaapotkusta. Mukana juhlimassa Janne Turpeenniemi ja Ollo. Vanha herra Zeddy Saileti(kesk.) puski ottelun voittomaalin Mika Nurmelan(vas.) vapaapotkusta. Mukana juhlimassa Janne Turpeenniemi ja Ollo.

Rovaniemen Palloseura osaa yllättää. Myös positiivisesti. Yhdeksän voitottoman ottelun putki, niskassa painava putoamispeikko ja vastassa suuri ja mahtava HJK. Harva jaksoi uskoa kotijoukkueen repivän pisteitä tästä ottelusta, mutta RoPSin taisteleva asenne säväytti heti ottelun alkuminuuteista lähtien. Tätä peliä ei yksinkertaisesti haluttu hävitä.

RoPS venytti voitolla kaulan KuPSiin ja karsijan paikkaan jo viiteen pisteeseen, kun liigaa on enää kolme kierrosta pelaamatta. HJK:lle tappio tiesi mestaruusjunan lopullista karkaamista ja joutumista pronssitaisteluun.

Ottelun voittomaalin puski Mika Nurmelan vapaapotkusta 56. minuutilla RoPS-ikoni Zeddy Saileti ja Titi Essomba kaunisteli loppunumerot irtopallosta erotuomarin antamalla lisäajalla.

- Niin vain sieltä "grand old man" Saileti nousi vaparissa kaksimetrisen Tuomas Ahon vartioinnista, HJK:n valmentaja Antti Muurinen hämmästeli voittomaalia.

"Olimme taas joukkue"

RoPS vei ottelun avauspuoliaikaa maltillisella ja kontrolloidulla pelillä. Keskikentällä kapteeni Mika Nurmela taisteli jokaisesta pallosta viime vuonna kipparoimaansa joukkuetta vastaan ja kärjessä Philip Edeipo pelasi kauden parhaan ottelunsa.

Peräänantamaton Edeipo pääsi kokeilemaan jo ensimmäisen 45 minuutin aikana HJK-vahti Ville Wallenin näppien pitävyyttä useaan kertaan kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Myös ensi kertaa RoPSin avauksessa pelannut 17-vuotias Mika-Matti Maisonvaara esiintyi vasemmalla laidalla edukseen.

- Tänään saimme joukkuehenkemme takaisin ja olimme taas kuin joukkue, myhäili RoPSin helpottunut valmentaja Valeri Bondarenko.

HJK:n paras tilanne syntyi aivan toisen puoliajan lopussa, kun Paulus Roiha nosti 1-0-tilanteessa pallon yli vastaantulleen Rönkön, mutta Aleksandr Kulik pelasti voiton RoPSille siivoamalla maaliviivalta.

- Elintärkeä voitto ja aivan uskomaton fiilis, Rönkkö hehkutti.

- Jokainen raatoi, repi ja taisteli. Sovittiin, että tätä peliä ei hävitä.

Kehut Muuriselta

RoPS onnistui syömään HJK:n vikkelien maalinsylkijöiden Jarno Parikan ja Paulus Roihan elintilan lähes täydellisesti. Suurimpana syynä tähän oli Bondarenkon taktinen oivallus pudottaa Ollo toppariksi ja Stephen Kunda puolustuslinjan taakse varmistavaksi pelaajaksi.

Torstaisen Jaro-tappion ja mestaruuden karkaamisen lamauttama HJK vaikutti läpi ottelun haluttomalta ja aseettomalta.

Suurin uhka tuli laitojen kautta, mutta herhiläisen lailla taistelleet laitapakit Antti Uimaniemi ja Janne Turpeenniemi pitivät helsinkiläiset kurissa ja nuhteessa.

Muurinen kehaisi ottelun jälkeen RoPSin taitavaa ja nopeaa peliä ja nosti esille Titi Essomban ja Philip Edeipon esitykset.

- RoPSia vastaan pelaaminen on kuin pelaisi euro-cupia. Pisteitä olisi varmasti enemmän jos vieraspelit kulkisivat.

RoPSille voi koitua ottelun tapahtumista vielä jälkiseuraamuksia, sillä ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä yksi HJK:n faniryhmän Forza HJK:n kannattajista keskeytti pelin hetkeksi ryntäämällä kentälle.

RoPSin ottelut jatkuvat maanantaina 6.10. vierasottelulla jo putoamaan tuomittua KooTeePeetä vastaan.

Luettu 853 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309