ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 22 syyskuu 2008 21:23

Kuka sammutti valot?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FC Hakan Jani Kauppila repii RoPSin Philip Edeipoa paidasta, mutta rangaistuspotkua ei vihelletä vaikka yleisö sitä vaatiikin. FC Hakan Jani Kauppila repii RoPSin Philip Edeipoa paidasta, mutta rangaistuspotkua ei vihelletä vaikka yleisö sitä vaatiikin.

Rovaniemen keskuskentällä siirryttiin sunnuntai-iltana iso askel kohti oikeita jalkapalloelämyksiä ensimmäisen valo-ottelun myötä. Iltavaloissa ottelut saavat helposti ihan uuden sykkeen - se koettiin heti ensiyrittämällä. Kunhan kentän ja yleisön välistä katoaa vielä muutama juoksurata, jalkapallo-ottelut pääsevät Rovaniemelläkin oikeaan arvoonsa.

Kotijoukkueen kannalta ainoa harmittelun aihe eilen oli pelillisten valojen sammuminen kesken kaiken. Avausjakson ilme jäi yllättäen pukukoppiin ja pitkän roiskimisella katosi pelistä ne eväät, joilla RoPS alkukaudesta pisteitä saalisti.

Ottelut ratkeavat yleensä virheisiin, mutta tällä kertaa päädyttiin emämunaussarjaan kun laukaus liki 40 metristä menee lähes keskeltä verkkoon. Virheitä tekivät muutkin kuin Kalle Rönkkö, mutta maalivahdin virheet näkyvät valitettavasti tulostaululla.

Lievätkö iltavalot sokaisseet raumalaistuomari Vesa Hätilää, mutta hän otti hetkittäin roolia enemmän kuin lääkäri määrää. Mies syöksähteli kuin sähköjänis ja nosteli lappuja lähinnä protestoinneista, kun kentällä tapahtui kaikkea muuta.

Eilisen ottelun jälkeen kysyttiin, kuinka paljon pelaajaa saa repiä paidasta ilman, että siitä tulee minkäänlaisia seuraamuksia. Jani Kauppila roikkui Philip Edeipossa 15 metriä, joka sai lopulta aikaiseksi hätäisen sutaisun ohi maalin. Kaikki odottivat tilanteesta rankkaria, mutta sitä ei Hätilältä irronnut. Edeipeon olisi kuulemma pitänyt kaatua saadakseen rangaistuspotkun.

Hetkeä myöhemmin hipaistiin Hakan pelaajaa toisella kenttäpuoliskolla ja siitä vaparista lähti pelin ratkaisu.

Tappio tietää RoPSille tutun makuista syksyä. Jäljellä olevissa otteluissa on paljon pelissä. Joukkue on vaaravyöhykkeessä liigakarsintaan siinä kuin VPS, IFK Mariehamn ja KuPS.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 499 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227