maanantai, 22 syyskuu 2008 21:27

Valot loistivat Hakalle

Näin syntyy ottelun avausmaali, kun RoPSin Aleksandr Kulik yllättää vapaapotkun jälkitilanteesta Hakan maalivahdin Aleksandr Dovbnjan. Näin syntyy ottelun avausmaali, kun RoPSin Aleksandr Kulik yllättää vapaapotkun jälkitilanteesta Hakan maalivahdin Aleksandr Dovbnjan.

Keskuskentän uudet valot loistivat vierasjoukkue FC Hakalle sunnuntai-iltana pelatussa jalkapalloliigan ottelussa. Ensimmäistä kertaa iltavaloissa kotiareenallaan esiintynyt Rovaniemen Palloseura hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta joutui lopulta taipumaan maalein 1-2 (1-0).

Kiihkeimmät ja jälkipeliäkin aiheuttaneet hetket sattuivat toisen puoliajan alkuminuuteille. Hakan Valeri Minkenen nousi ottelun ratkaisijaksi keskittämällä ensin maaliin johtaneen syötön Toni Lehtiselle ja laukaisemalla seitsemän minuuttia tasoituksen jälkeen valkeakoskelaisten voittomaalin vapaapotkusta.

Näiden kahden maalin väliin mahtui vielä tilanne, mistä ainakin kotiyleisö vaati RoPSille rangaistuspotkua. Hakan Jani Kauppila repi paidasta hyvään tekopaikkaan päässyttä Philip Edeipoa, joka Kauppilan estelyistä huolimatta yritti tosissaan maalia. Tuomari Vesa Hätilä ei siitä syystä rankkaria viheltänyt.

- Tuomarit tappoivat meidät, Rovaniemen Palloseuran valmentaja Valeri Bondarenko puhkui kiukusta lehdistötilaisuudessa.

RoPSin kapteeni Mika Nurmela kävi myös kuumana.

- Edeipoa estettiin aivan selvästi, mutta tuomarin näkemys oli tämä. Eihän pelaajaa voi neuvoa kaatumaan ja sillä tavalla hankkimaan rankkaria.

- Pienet hetket voivat ratkaista ottelussa kolme pistettä, Nurmela muistutti.

RoPSin avausjakso

Ensimmäisellä puoliajalla yleisö pääsi valojen ohella ihailemaan kotijoukkueen loistavaa peliä. Maalivahti Aleksandr Dovbnja sai hikoilla tosissaan, kun pallo pyöri Hakan kenttäpuoliskolla.

Dovbnjan ainoa takaisku sattui 21. minuutilla. Ylös noussut toppari Aleksandr Kulik ei jättänyt Mika Nurmelan laukoman vapaapotkun jälkitilanteesta tarjoutunutta tilaisuutta käyttämättä, vaan täräytti kauden neljännen maalinsa ja kotijoukkueen 1-0 johtoon.

RoPSin maalivahti Kalle Rönkkö joutui ensimmäisen kerran tukalaan tilanteeseen reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Hakan Cheyne Fowler kolisutteli ylärimaa.

Haka aloitti toisen puoliajan ärhäkästi, ja tulosta syntyi jo viidessä minuutissa. 50. minuutilla Valerit - Popovitsh ja Minkenen - tekivät esityön Toni Lehtisen tasoitusmaaliin. Lehtinen venytti itsensä pallolle ja sai yllätettyä Rönkön.

Hakan toinen yllätys Rönkölle kirjattiin 57. minuutilla. Minkenen laukoi lähes 40 metristä vapaapotkun, jota Rönkkö ei pystynyt torjumaan. Maali oli Minkenenin ensimmäinen osuma liigassa.

- Yritin tähdätä vaparia oikeaan kulmaan, mutta se menikin keskelle, kentän parhaana pelaajana palkittu Minkenen kertasi tilannetta ja kehui fiiliksiä ottelun jälkeen.

Hakan 2-1 maalin jälkeen riitti vielä säpinää kentällä, mutta RoPS ei saanut kaivattua tasoitusta. 81. minuutilla konkari Zeddy Sailetin korvasi pitkän pelitauon jälkeen viheriölle juossut Nchimunya Mweetwa.

Aivan ottelun lopussa kentän joutui puolestaan jättämään Philip Edeipo, joka sai valkeakoskelaispuolustajan kyynärpäästä tällin ohimoonsa. Edeipo menetti hetkeksi tajunsa eikä pelaaminen seuraavassa ottelussa torstaina FC Lahtea vastaan ole varmaa.

Huttunen myhäili

Kolme pistettä maistuivat makeilta Hakan valmentajalle Olli Huttuselle. Edellisestä voitosta oli kulunut reilut kaksi kuukautta.

- Tämä oli molemmilta joukkueilta erinomainen liigapeli. Meillä oli tänään kova tahtotaso ja saimme toisella puoliajalla pidettyä johtoasemamme. Näihin vieraspisteisiin pitää olla tyytyväinen, Huttunen myhäili tyytyväisenä.

RoPSin valmentaja Bondarenko löysi tappionkin jälkeenkin myönteisiä asioita joukkueen pelistä. Tärkeintä oli hänen mukaansa se, että Mweetwa sai hetken pelituntumaa.

- Joukkue pelasi hyvällä ilmeellä, vaikka kaksi helppoa virhettä maksoivatkin nyt pisteet Hakalle, Bondarenko tuumi.