maanantai, 08 syyskuu 2008 16:55

Malesialaishuijarilla kontaktit Rovaniemelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin liigajoukkueessa kuukauden verran syksyllä 2005 piipahtaneella Adrian Pelkalla (vas.) epäillään olleen jalkansa pelissä suurinumeroiseen tappioon Myllykosken Palloa vastaan. RoPSin liigajoukkueessa kuukauden verran syksyllä 2005 piipahtaneella Adrian Pelkalla (vas.) epäillään olleen jalkansa pelissä suurinumeroiseen tappioon Myllykosken Palloa vastaan.

Oliko Rovaniemen Palloseuran vuoden 2005 pelaajahankinta, saksalainen Adrian Pelka pelihuijarin maksettu mies?

Saksalaisen Der Spiegel -lehden sunnuntain numeron mukaan RoPSin vuoden 2005 vierastappiosta Myllykosken Palloa vastaan löytyy kummallisia kiemuroita.

MyPa pieksi RoPSin syyskuun liigaottelussa 5-1. Malesialainen uhkapeluri William Bee Wah Lim luotti RoPSiin ja nimenomaan neljän maalin tappioon kuin vuoreen.

Lim tienasi RoPSin tappiolla yli 3 miljoonaa euroa.

Pelkan huono peli

MyPa-tappiossa RoPSin riveissä pelasi puolustavana keskikenttämiehenä Adrian Pelka, jonka visiitti jäi rovaniemeläisjoukkueessa perin lyhyeksi. MyPa-ottelu oli miehen toinen ja samalla viimeinen.

Pelka tunsi Herra Limin, kuten myös RoPSin silloinen tähtipelaaja Dejan Godar. Itse asiassa Pelka tuli Rovaniemelle kroatialaisen pelaaja-agentin Dragan Antifin kautta, joka suositteli Pelkaa Godarille ja Godar puolestaan RoPSille.

Pelka ei ollut MyPa-ottelussa terävimmillään. Mies aiheutti mm. MyPan avausmaalin oudolla pallonmenetyksellään ja lisäksi rangaistuspotkun, joka johti MyPan 1-3 osumaan.

Der Spiegelin mukaan Limin palkkio aiheutetuista rankkareista oli Saksassa 10 000 euroa.

Pidätys ja tuomio

Lim pidätettiin Saksassa epäilynä oudoista vedonlyönneistä ja otteluiden järjestämisistä. Mies vapautettiin 2007. Tämän jälkeen miehestä ei ole havaintoja ja Lim on tällä hetkellä etsintäkuulutettu. Dragan Antif, Limin lähin apulainen, on jo tuomittu Saksassa oudoista vedonlyönneistä. Adrian Pelka toimii tällä hetkellä kiinteistöalalla Saksan Karslruhessa ja pelaa omaksi ilokseen aladivisioonassa.

- Vakuutan, ettei minulla ole mitään tekemistä herra Limin manipulointien kanssa, Pelka sanoi Der Spiegel -lehdelle.

Saksassa tutkitaan myös Herra Limin yhteyksiä Saksan ja Kamerunin vuonna 2004 pelatussa maaottelussa. Saksa voitti Kamerunin 3-0 ja malesialainen vedonlyöjä tienasi 240 000 euroa.

Der Spiegel -lehden mukaan Lim tunsi henkilökohtaisesti kaksi Kamerunin maajoukkuepelaajaa ja malesialainen oli varsin hyvin perillä Kamerunin maajoukkueen sisäisistä ongelmista. Kamerunin maajoukkuevalmentaja Winfried Schäfer sai puolestaan potkut välittömästi tappiollisen ottelun jälkeen.

Jarno Lakkala
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1419 kertaa