ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 02 syyskuu 2008 11:50

Valotolpat pystyyn tänään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskentän valotolppiin tulee 100 kappaletta 2000 watin valaisimia. Valojen pitäisi loistaa viimeistään 21.9. Keskuskentän valotolppiin tulee 100 kappaletta 2000 watin valaisimia. Valojen pitäisi loistaa viimeistään 21.9.

Rovaniemen Palloseuran loppukautta varjostava keskuskentän valoremontin viivästyminen nytkähtää tänään yhden ison askeleen eteenpäin, kun kaksi ensimmäistä 38 metriä korkeaa valotolppaa nostetaan pystyyn.

RoPSia nosto ei päästä vielä pinteestä, sillä valojen pitää myös toimia kunnolla. Suomen Palloliiton lisenssikomitea edellyttää, että valot ovat käytössä 21. syyskuuta, kun RoPS kohtaa kolmanneksi viimeisessä kotiottelussaan FC Hakan Valkeakoskelta.

- Me lähdemme edelleen siitä, että valot ovat tuolloin toiminnassa. Olen keskustellut urakoitsijan edustajan kanssa ja heillä on vahva luotto, että homma on kunnossa Haka-otteluun mennessä, kertoi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva.

- Lamput ovat Italiasta ja suurin riski tällä hetkellä on, että sieltä pitää tulla miehen ajoissa paikalle säätämään lamput käyttökuntoon, Niva totesi.

RoPSia italialaisen virittäjän liikehdintä taatusti kiinnostaa, sillä seuralla on niskassa 75 000 euron uhkasakko. Lisenssikomitea päättää seuraavassa kokouksessaan viivästymisestä johtuvista mahdollisista uhkasakoista ja muista sanktioista, mikäli valaistus ei valmistu ajoissa. Alkuperäinen uhkasakko viivästymisestä oli tuo 75 000 euroa.

Uhkasakkoa ei pantu täytäntöön, sillä seura ja kaupunki informoivat Palloliittoa viiveestä hyvissä ajoin. Alunperin valoremontin piti olla kunnossa 24.8.

Oulu varapaikkana

RoPSin johtokunta käsitteli maanantaina Palloliiton vaatimusta varasuunnitelmasta jos valot eivät ole käytössä.

- Ensimmäinen vaihtoehto on, että valot ovat käytössä. Jos näin ei jostakin syystä ole, anomme ottelun aikaistamista klo 16:een. Jos tämä vaihtoehto ei toteudu, kotiottelu siirretään Ouluun Castrenin kentälle, listasi Risto Niva Palloliitolle toimitettavan kirjeen sisällön.

Niva ymmärtää lisenssikomitean päätöksen, mutta muistuttaa ettei RoPSilla ole mahdollisuutta vaikuttaa rakentamisen aikatauluun.

Kuitenkin taloudellinen vastuu on täysin seuralla, mikäli Palloliitto rankaisee viivästyksistä sanktioilla.

AC Oulu vei Papan

Elokuussa kaikki liigaottelunsa hävinnyt RoPS haki viimeiseen asti vahvistusta joukkueen hyökkäykseen, mutta lopulta tuloksetta.

- Uusia pelaajia ei ryhmään tule. Viimeinenkin vaihtoehto teki sopimuksen AC Oulun kanssa. Se oli yllätys enkä tiedä tarkalleen mitä taustalla tapahtui, harmitteli RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Kyse oli 20-vuotiaasta senegalilaisesta Papa Niangista, joka on paukutellut melkoisen määrän maaleja Oulun Pallon riveissä kakkosdivarissa.

Kiistalan mielestä RoPSin loppukauden menestys ei silti kaadu saamatta jääneeseen hyökkääjään.

- Kaikki on omissa jaloissa. Nyt pitää vain saada se oma peli sujumaan samaan malliin kuin alkukaudesta.

Kiistala luottaa, että pitkään sairaslistalla ollut hyökkääjä Ncimunya Mweetwa kuntoutuu syyskuun aikana. Polvi on kerännyt yhä nestettä, mutta aiempaa vähemmän.

Samoin Daniel Bauer on harjoitellut joukkueen mukana ja on mahdollisesti vahvuudessa seuraavassa ottelussa Turussa (TPS) 14.9.

Liigaa on pelaamatta viisi kierrosta, joten kaikki on yhä mahdollista. Liigapaikan varmistamiseksi RoPS tarvitsee kuitenkin vähintään kaksi voittoa.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1244 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309