ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 elokuu 2008 12:56

Ounashallissa kelpaa nyt pelata

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran B-juniorit Pauli Tuisku, Eemeli Romakkaniemi, Jukka-Pekka Syväjärvi ja Mika Yli-Paavalniemi testasivat tiistaina Ounashallin uuden tekonurmen. Kenttä vaatii vielä pientä fiksausta ennen kuin nurmikko on lopullisessa muodossaan. Rovaniemen Palloseuran B-juniorit Pauli Tuisku, Eemeli Romakkaniemi, Jukka-Pekka Syväjärvi ja Mika Yli-Paavalniemi testasivat tiistaina Ounashallin uuden tekonurmen. Kenttä vaatii vielä pientä fiksausta ennen kuin nurmikko on lopullisessa muodossaan.

- Ounashallissa kelpaa nyt pelata jalkapalloa, Rovaniemen kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja Rauno Yli-Paavalniemi totesi tyytyväisenä, kun remontoitu halli saatiin käyttöön tiistaina.

Jalkapalloilijoiden ja muidenkin palloilulajien edustajien kauan odottama tekonurmi vihertää entistä tehokkaampien ja luonnonmukaisempien lamppujen valaistuksessa.

- Monde Monofibre -tekonurmi on FIFA Star 2 -sertifioitu, joten Palloliiton asettamat vaatimukset täyttyvät esimerkiksi talvella pelattavissa liigacupin otteluissa. Samanlainen alusta on Oulun ja Pietarsaaren halleissa.

- Alusta muistuttaa yhä enemmän aitoa ruohoa, Yli-Paavalniemi kertoi. Aidon näköiseksi kentän tekee muun muassa se, että kumirouhe on vihreää.

Aiemmin pimeäksi moititussa Ounashallissa on muutoinkin uusi ilme, sillä lamput on pesty ja niihin on vaihdettu nykyaikaisemmat polttimot, seinät on maalattu vaaleiksi, huoltoalueet ja kulkureitit on laatoitettu, ja suojaverkot ja maalit on uusittu.

- Tekonurmikenttä vaatii vielä pieniä huoltotoimenpiteitä, mutta halli on joka tapauksessa normaalisti käytössä kun palloilulajien edustajat siirtyvät sisätiloihin, Yli-Paavalniemi muistutti.

Yli-Paavalniemen mukaan Ounashalli on talvella ahkerassa käytössä.

- Halli on ollut auki kello 7-22, mutta meillä on tarvittaessa valmiudet jopa pidentää aukioloaikaa. Peliaikoja pyritään jakamaan tasapuolisesti kaikkien käyttäjäryhmien kesken, Yli-Paavalniemi sanoi.

Tekonurmen asennusta varten varattiin Rovaniemen kaupungin talousarvioon 290 000 euroa, mutta se toteutettiin 230 000 eurolla. Hankkeeseen on saatu Lapin läänin liikuntaneuvoston myöntämää opetusministeriön määrärahaa.

 Rovaniemen kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja Rauno Yli-Paavalniemi esittelee tekonurmimatolle levitettyä kumirouhetta.

Jaarli Pirkkiö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 2871 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309