ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 elokuu 2008 23:02

RoPSilla edelleen pitkä sairaslista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura lähtee varsin hankalista asemista sunnuntain vierasotteluun Anjalankoskelle. Sivussa on varmuudella viisi miestä, jotka kaikki kuuluvat joukkueen avausmiehistöön.

Lievää nivusvaivaa parannellut Chileshe Chibwe on toipunut jo täyteen pelikuntoon. Sambialainen pelasi edellisessä Honka-pelissä toisen jakson loppuhetket. RoPSin parhaan maalitykin (4 osumaa) paluu ei kuitenkaan vahista oleellisesti hyökkäyskalustoa, sillä uusimpana potilaana sairaslistalle on pudonnut Titi Essomba.

- Essomban polvi vääntyi edellisessä pelissä. Ei mitenkään pahasti, mutta tämän hetken tiedon mukaan (perjantai aamupäivä) hän ei ole pelikunnossa eikä ole mukana sunnuntain MyPa-reissulla, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi. RoPS lentää sunnuntaina Helsinkiin ja jatkaa sieltä bussilla Anjalankoskelle. Paluu kotikonnuille on maanantaina iltapäivällä.

Essomban lisäksi sairaslistalla ovat Ncihimunya Mweetwa, Kalle Rönkkö ja Daniel Bauer. Stephen Kunda sovittaa kahden ottelun pelikieltoaan vielä MyPa-pelin ajan. Hyvä uutinen RoPS-leiriin on Rönkön toipuminen.

Turpeenniemen mukaan RoPS-vahti palaa joukkueen harjoitusvahvuuteen jo ensi viikolla.

- Bauerin olkapää on edelleen kipeä ja hän on sivussa vielä ainakin parisen viikkoa. Mweetwa kuntouttaa edelleen polveaan eikä ole vielä pelikunnossa, Turpeenniemi kertoo.

- Äärirajoilla mennään, mutta vaihtopenkiltä löytyy vielä hyvin harjoitelleita ja nälkäisiä pelaajia. Se on selvä, että poissaolot tuovat ongelmia pelaamiseen ja ylimääräistä verenpainetta valmennusjohdolle, mutta pyyhettä ei ole missään nimessä heitetty kehään, Turpeenniemi vakuuttaa.

RoPS menetti edellisessä pelissä tappiottoman kotitilin, kun Honka haki pisteet 2-0 -voitolla. Vieraissa RoPSilla on ollut vaikeampaa ja kauden saldona on vain kaksi tasapelipistettä. Vierasvoittojen tili on avaamatta, joten poissaolot huomioiden lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset.

Tilastojen taikaan Turpeenniemi ei kuitenkaan usko.

- Viikon harjoituksissa on ollut teemana joukkuepelaaminen. Siinä oli viimeksi selviä puutteita. Lisäksi olemme hakeneet hyvää joukkuehenkeä, team spirittiä ja sitä kautta iloisempaa ilmettä kentälle. Uskon, että kauden pohjakosketus osui edelliseen peliin ja suunta on ylöspäin, Turpeenniemi valaa uskoa.

Sunnuntain ottelu on erittäin tärkeä molemmille. MyPalla on alla neljä voitotonta ottelua, kun cupin puolivälierän tappio Vaasalle (0-1) lasketaan mukaan. Liigassa MyPa on vielä mukavasti kärjen tuntumassa, mutta ilman voittoja mitalisijat karkaavat nopeasti.

RoPSin syyskausi on alkanut nihkeästi pisteiden valossa, vain yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Huolestuttavaa on myös maalitehojen hyytyminen kolmessa viimeisessä pelissä. Liigaa on jäljellä vielä 10 kierrosta eikä mitään ratkaisevaa ole vielä tapahtunut. Kolmen pisteen voittosäännöllä isotkin erot on kurottu kiinni nopeasti.

Keväällä joukkueet tasasivat pisteet Rovaniemellä 1-1 -lukemin. Vaikka vieraspelit ovat olleet RoPSille kautta aikain vaikeita, niin Myllykoskella RoPS on aina viihtynyt varsin hyvin. Tilastoista löytyy kolme vierasvoittoa, viimeisin niistä vuodelta 2004.

© 2008 RoPS

Luettu 459 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309